De opinie van jongeren telt en moet gehoord worden! Dat is het credo van Young Critics. Wij willen jongeren een stem geven en ervoor zorgen dat de vaak onderbelichte opinie van deze groep omtrent maatschappelijke, culturele en politieke kwesties gehoord wordt. Hierbij staan niet alleen onderwerpen over jongeren centraal, maar ook onderwerpen die van invloed zijn op de toekomst van jongeren.

Door het bieden van een podium aan jonge schrijvers die reflecteren op zichzelf en de wereld, bieden wij aan alle jongeren een stem, ook zij die nog geen stemrecht hebben. In de toekomst zetten wij deze lijn voort. De komende jaren willen wij uitgroeien tot het grootste jongerenplatform van Nederland en onze positie behouden en versterken door onze content continu te verbeteren.

Lees hier een uitgebreider pleidooi.

Onze auteurs schrijven vanuit hun eigen passie en publiceren hier grotendeels vrijwillig. Help ons deze vorm van journalistiek in stand te houden en volg ons op Facebook en Twitter. Doneren mag uiteraard ook; alle inkomsten worden uitsluitend voor journalistieke doeleinden van YC gebruikt.

Onze redactie:

– Martijn van der Laan (hoofdredacteur)
– Tiewen Visser (redacteur)
– Marije Poort (redacteur)
– Ari Vogelaar (redacteur)
– Inge Jansen (redacteur)
– Anouk Roeling (Interne communicatie)
– Joyce Kamerbeek (Externe communicatie)

Wij zijn een jong en groeiend platform en kunnen alle hulp gebruiken. Wil jij meedenken, heb je goede ideeën of wil je graag voor ons schrijven? Stuur ons dan even een berichtje of kijk op de andere pagina’s voor meer informatie.

Veel leesplezier!