Leuk dat je overweegt je bij Young Critics aan te sluiten. Het is natuurlijk in de eerste plaats tof om je eigen stukken te kunnen publiceren, maar daar houdt Young Critics niet op. Je maakt deel uit van een groep kritische jongeren die het leuk vindt over maatschappelijke onderwerpen na te denken, discussies te voeren en natuurlijk een hoop plezier te hebben.

Wanneer ben je een Young Critic:

  • Als je het leuk vindt om artikelen en/of columns te schrijven en het als een uitdaging ziet om dit publiekelijk te doen.
  • Als je niet bang bent om het debat aan te gaan, een duidelijke mening te formuleren, maar ook openstaat om je standpunten kritisch te bekijken en te veranderen.
  • Als je graag deel uitmaakt van een groep kritische jongeren die nadenkt over maatschappelijke ontwikkelingen en -vraagstukken met name gericht op de toekomst van onze en volgende generaties.
  • Als je niet zomaar aanneemt wat je hoort of leest, maar tracht met een zo kritisch mogelijke en onbevooroordeelde blik naar fenomenen te kijken.
  • Je bent tussen de 16 en 32 jaar oud en schrijft in het Nederlands

 

Over wat mag of moet ik schrijven?

Zolang het een column of opiniestuk is, mag je dat helemaal zelf weten. Onze artikelen komen allemaal voort vanuit een bepaalde interesse, fascinatie of verontwaardiging. Kies dus onderwerpen die jij zelf belangrijk vindt. Daarnaast verdiepen wij ons in thema’s die jongeren aangaan, hier kun je aan meeschrijven of zelf onderwerpen aandragen.

Hoe vaak moet ik dan schrijven?

Bij Young Critics wordt elke schrijver eens per week, twee weken of maand ingeroosterd. De datum wordt gepland in overleg met jou. Heb je een eenmalig artikel geschreven waar je een reclamevrij en professioneel platform voor zoekt? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Hoe komen mijn artikelen op de site?

Wij hebben een redactie die alle ingestuurde artikelen redigeert, opmaakt en publiceert. Zodra jij je artikel per mail hebt ingestuurd, gaat de redactie ermee aan de slag. Ze zullen daar waar nodig feedback geven, zodat je artikelen nog beter worden. We hebben ook een interne facebookpagina waar schrijvers conceptartikelen plaatsen en opbouwende kritiek aan elkaar geven. Alle schrijvers van YC worden hiervoor uitgenodigd.

Moet ik verder nog aan bepaalde eisen voldoen?

Wij houden van kritische, maatschappelijk betrokken schrijvers met een neus voor goede content. Voordat je artikel geplaatst wordt, checkt de eindredactie het op kwaliteit – feedback moet dus geen probleem voor je zijn. Ons platform is gericht op het geven van een stem aan jonge schrijvers, dus je mag niet ouder zijn dan 32 jaar.

Anouk Roeling regelt alle nieuwe inschrijvingen. Je kunt haar bereiken door onderstaand formulier in te vullen of een mail te sturen.

 

Naam*

E-mail*

Woonplaats*

Leeftijd*

Telefoonnummer

Motivatie*

captcha