Focus

Door op social media je nieuws te vergaren, loop je al snel het risico in een bubbel te geraken. Hier hebben we wat op verzonnen, onze dienst Focus. Met Focus krijg je per onderwerp een stream van de belangrijkste online bronnen. We halen de laatste berichten op van relevante nieuwsbronnen en van verschillende platforms en zetten die onder elkaar. Je leest dus berichten van zowel nieuwsorganisaties als directe bronnen op social media, maar niet op basis van jouw voorkeuren.

Alle lijsten worden regelmatig geüpdatet met nieuwe bronnen.

Klik rechtsboven op de blauwe monitor. Je krijgt nu een volledig scherm met live feed van het laatste nieuws. Elke 5 seconde wordt het scherm ververst en het werkt op elk groot scherm. Fijn om bijvoorbeeld op je werk open te hebben staan als je een monitor over hebt! Zo mis je niets van het laatste nieuws.

klik op een bericht en scrol door de berichten heen met de pijltjes op je toetsenbord (alleen desktop).

Er is nog geen Focus app, maar als alternatief kan je een bladwijzer maken. Lees hier hoe je dat doet.

Je kunt Focus helemaal gratis gebruiken. En dat niet alleen: Young Critics is geheel kosteloos voor iedereen beschikbaar. Wil je ons steunen? Doe dan een donatie! Kijk hier hoe je dat doet. Alvast bedankt 🙂

Focus is een initiatief van Young Critics. Met Focus krijg je per onderwerp een stream van de belangrijkste online bronnen. We halen de laatste berichten op van relevante nieuwsbronnen van verschillende platforms en zetten die onder elkaar. Per bron worden elk halfuur de laatste tien berichten opgehaald.

Het idee komt voort uit een eigen behoefte van onze redactie om de verschillende nieuwsbronnen en sociale media waar we ons nieuws vandaan halen te ordenen.

Alle lijsten worden regelmatig geüpdatet met nieuwe bronnen. Focus is gratis en altijd te gebruiken voor iedereen.

Focus op Nieuws
In deze stream vind je het laatste nieuws van zowel binnenlandse en buitenlandse bronnen. Wij hebben de nieuwssites en accounts gekozen waar wij zelf ons nieuws op lezen. Je kunt de pagina ook bereiken via www.focusopnieuws.nl.

Focus op Politiek
In deze stream vind je de laatste artikelen en berichten op het gebied van politiek. Hier zitten onder andere bekende politieke verslaggevers, politieke nieuwsbronnen, feeds van politieke partijen en accounts van bekende figuren in de politiek in. Je kunt de pagina ook bereiken via www.focusoppolitiek.nl.

Focus op Economie
Hier vind je het laatste economie nieuws. Zie hier artikelen en berichten van de belangrijkste spelers in de economiesector, informatie over de beurs, bekende en minder bekende economen, blogs, websites en nog veel meer. Je kunt de pagina ook bereiken via www.focusopeconomie.nl.

Focus op Wetenschap
In deze stream staan de belangrijkste spelers vanuit de wetenschap. Belangrijke wetenschappelijke tijdschriften, universiteiten, pioniers uit de wetenschap, wetenschapsredacties: ze staan er allemaal in. Je kunt de pagina ook bereiken via www.focusopwetenschap.nl.