Beste globetrotters: hoepel op met je kras-wereldkaart van Kruidvat

Backpackende jongeren door Azië, wie heeft er zijn Facebook niet mee vol staan? Hoewel het op Renate Busstra's bucketlist staat, begrijpt ze niet dat jongeren zo door alle landen razen, om maar zoveel mogelijk plaatsen te kunnen afstrepen van een lijstje.

Unsplash hiker-1149877_1920

Backpacken door Azië is een van mijn bucketlistitems die ik maar al te graag wil uitvoeren. Ik ben overigens niet de enige jongere die met een veel te grote en bovendien zware rugzak door prachtige landen zoals Cambodja of Indonesia wil trekken.

Het is natuurlijk superstoer als je na drie weken reizen al drie landen van je Kruidvat kras-wereldkaart kan strepen.

Gehaaste reisplannen

Onder jongeren is het super trendy om door Azië te reizen. Wat mij opvalt is dat al die backpackers het liefst zo snel mogelijk van hot naar her willen reizen. Het is natuurlijk superstoer als je na drie weken reizen al drie landen van je Kruidvat kras-wereldkaart kan strepen. Al die gehaaste reisplannen roepen honderden vragen op. Er zijn zoveel mooie gebieden en culturele hoogstandjes te bezoeken, waarom wil iedereen alles zo snel bezoeken?

Om eerlijk te zijn zie je de mooiste pareltjes pas echt wanneer je de tijd neemt.

Er zijn reizigers die in een maand tijd twee landen willen bezoeken en dat ook nog eens willen combineren met eilandhoppen. Het is begrijpelijk dat je alle hoogtepunten wil bezoeken die je op het internet voorbij hebt zien komen, maar om eerlijk te zijn zie je de mooiste pareltjes pas echt wanneer je de tijd neemt.

Neem de tijd

Wanneer je kan zeggen dat je op reis bent geweest naar een bepaalde bestemming, wil dat nog niet zeggen dat je een land al hebt gezien, geproefd en ervaren. Neem de tijd en “keep calm,” huur bijvoorbeeld een scootertje of koop desnoods een goedkope auto. Als je met eigen vervoer reist ontdek je plekken buiten de toeristische zone en dat is pas echt genieten en de tijd nemen.

Ga je dromen achterna

Iedereen moet uiteindelijk zelf weten wat hij of zij doet tijdens zijn backpackvakantie in Azië. Vakjes kleuren op je Kruidvat wereldkaart zegt vrij weinig, maar vergeet vooral niet te genieten van je vakantie. Laat je desnoods onderdompelen in een totaal andere cultuur dan de westerse!

Macbook Pro
* Intel Core i7 (3.8GHz, 6MB cache)
* Retina Display (2880 x 1880 px)
* NVIDIA GeForce GT 750M (Iris)
* 802.11ac Wi-Fi and Bluetooth 4.0
* Thunderbolt 2 (up to 20Gb/s)
* Faster All-Flash Storage (X1)
* Long Lasting Battery (9 hours)
Help ons groter worden!
Onze site is gratis voor iedereen en dat willen we graag zo houden. Graag willen we je vragen onze facebookpagina leuk te vinden. Zo kunnen wij blijven groeien en mis jij geen van onze artikelen! Alvast bedankt en veel leesplezier, het Young Critics-team :-)
YOUNG CRITICS
Non-actief
Op dit moment wordt geen nieuwe content geplaatst op de site. We zijn op de achtergrond bezig met reorganiseren van onze redactie- en publicatiestructuur. In de tussentijd kun je uiteraard onze oude stukken gewoon op de site lezen. Tot snel! Het YC-team.
Bedankt, we nemen z.s.m. contact met je op.