Geen mening deze week

Joram Bosker begint steeds meer jaloezie te voelen voor de mensen die er bewust voor kiezen afgezonderd te wonen. Deze mensen hoeven zich nergens druk om te maken en vooral geen mening te hebben, want die doet er toch niet toe.

walk-human-trafficking-12136

De verkiezingen komen steeds dichterbij, nog minder dan een week inmiddels. Zoals ik vorige week al schreef bevind ik mij tussen de zwevende kiezers. Om toch tot een goed besluit te komen volg ik de debatten en de campagnes van de verschillende partijen op de voet. Maar ik merk dat ik langzaam moe begin te worden van alle meningen en standpunten die ik hoor. De vraag of ik al weet wat ik ga stemmen en de mensen die mij proberen te overtuigen dat de partij van hun keuze de beste is werken hier aan mee. Ik begin te verlangen naar een wereld waar meningen er niet echt toe doen, en dat terwijl ik politiek altijd interessant heb gevonden.

Op zondagavond kijk ik standaard naar Floortje naar het einde van de wereld. Een reisprogramma waarin Floortje Dessing naar de uithoeken van de wereld reist om mensen te bezoeken die er bewust voor hebben gekozen om op zo’n afgelegen plek te gaan wonen. Deze mensen volgen hun hart en wonen vaak grotendeels afgezonderd van de bewoonde wereld. Iets dat mij nou niet meteen als muziek in de oren klinkt, maar de laatste tijd betrap ik mij steeds meer op een milde vorm van jaloezie richting deze mensen.

Ik gun mijzelf een beetje rust in mijn hoofd en heb daarom besloten om deze week geen mening te hebben

Zo bezocht Floortje een man die werkt als ranger op een afgelegen eiland in het Russische Siberië. De 27-jarige Rus droomde al lang van het leven dat hij daar nu had. Bijna compleet afgesloten van de bewoonde wereld, met een boot die maar een paar keer per jaar naar het vaste land gaat. Op het eiland zorgt hij met een klein groepje collega’s dat het natuurreservaat waar zij in werken beschermt blijft. Op de vraag of hij daar ook het nieuws volgde was zijn antwoord duidelijk: daar had hij geen tijd voor en er was vaak geen internetverbinding. Het enige nieuws dat hij las kreeg hij in e-mails van zijn familie en vrienden als hij even wel een internetverbinding had. Zo was het belangrijkste nieuws van het jaar voor hem dat Metallica een nieuw album aan het maken was.

En precies dat is waar ik dus soms jaloers op kan zijn. Mensen die gelukkig kunnen leven terwijl ze afgezonderd zijn van de buitenwereld. Ze hoeven zich geen zorgen te maken over de politiek en waar ze op moeten stemmen. Hun mening doet er niet toe, maar daar hebben zij vrede mee. Omdat ik mijzelf een klein beetje rust in mijn hoofd gun en ook wel eens wil weten hoe dat voelt heb ik dus besloten dat ik deze week geen mening heb. En dat moet kunnen, naar mijn mening.

Macbook Pro
* Intel Core i7 (3.8GHz, 6MB cache)
* Retina Display (2880 x 1880 px)
* NVIDIA GeForce GT 750M (Iris)
* 802.11ac Wi-Fi and Bluetooth 4.0
* Thunderbolt 2 (up to 20Gb/s)
* Faster All-Flash Storage (X1)
* Long Lasting Battery (9 hours)
Help ons groter worden!
Onze site is gratis voor iedereen en dat willen we graag zo houden. Graag willen we je vragen onze facebookpagina leuk te vinden. Zo kunnen wij blijven groeien en mis jij geen van onze artikelen! Alvast bedankt en veel leesplezier, het Young Critics-team :-)
YOUNG CRITICS
Non-actief
Op dit moment wordt geen nieuwe content geplaatst op de site. We zijn op de achtergrond bezig met reorganiseren van onze redactie- en publicatiestructuur. In de tussentijd kun je uiteraard onze oude stukken gewoon op de site lezen. Tot snel! Het YC-team.
Bedankt, we nemen z.s.m. contact met je op.