“Hoe kennen jullie elkaar eigenlijk?”

Voor stelletjes die elkaar kennen via Tinder en dit met schaamte bekennen: doe dat niet. Wees juist trots dat jullie elkaar hebben weten te vinden op een plek waarvan veel mensen denken dat echte liefde niet bestaat. Bewijs die mensen het tegendeel en heb elkaar lief.

Tinder mathc

Ik zit op de bank met mijn telefoon. Haast gedachteloos bekijk ik haar foto’s, iets met witte stranden en grote zonnebrillen. Ze houdt van gezelligheid en lekker eten schrijft ze. “Dat is nou toevallig, ik ook,” denk ik. Als ik het had uitgesproken zou het sarcasme in mijn stem te horen zijn geweest. Quasi-geïnteresseerd bekijk ik onze gedeelde interesses. Blijkbaar luisteren we naar dezelfde muziek en ook de interesse in film delen wij. Ik besluit haar foto naar rechts te vegen, het is een match. Uiteindelijk begin ik nooit een gesprek met haar, en zij niet met mij.

Ja, ik ben er zo eentje, zo’n persoon die meedoet aan de schaamteloze vleeskeuring genaamd Tinder. Daar waar je mensen beoordeelt op een paar foto’s en veel te weinig andere informatie. Ik denk dat veel mensen het zien als een spel waarbij je ego weer even gestreeld wordt als je weer een match binnenhaalt. Maar wat nou als je juist hier dat ene meisje tegenkomt die je hart iets sneller doet laten kloppen?

Ik installeerde Tinder uit verveling, ik hoorde er veel over en was er in eerste instantie totaal geen liefhebber van, totdat het uiteindelijk ook voor mij een soort spel werd. Iedere match voelde als een beloning, maar eigenlijk voelde ik bij niemand de interesse om een gesprek aan te knopen. Maar toen kreeg ik toch een match die mijn aandacht wist te trekken. Ik kan niet zeggen wat het precies was, maar ze intrigeerde mij. Ze opende het gesprek en ik besloot te antwoorden. Uiteindelijk hebben we tot laat in de nacht doorgepraat tot het toch echt tijd was om te gaan slapen, we besloten om onze telefoonnummers uit te wisselen. De daaropvolgende dagen spraken we elkaar veel en we leerden elkaar langzaam steeds beter kennen. Na drie dagen sturen van berichten kwam het idee om een keer koffie te gaan drinken. Dit had ik niet verwacht, dat wat ik een schaamteloze vleeskeuring vond leidde nu ineens tot een serieuze date.

Iets anders wordt het bij oudere familieleden die niet eens weten wat Tinder precies is

We ontmoetten elkaar op een drukke, openbare plek. Dit was haar idee. Waarschijnlijk vertrouwde ze toch nog niet helemaal dat ik niet stiekem een vieze man van 57 was, verstandig. Door de wederzijdse spanning begon alles toch ietwat ongemakkelijk. Gelukkig verliep de date verder soepel. Er volgde een tweede date, een derde, een vierde, een vijfde…..

Ondertussen zitten we op het punt dat wij elkaars vrienden en familie al hebben ontmoet. En dan komt opeens die ene vraag voorbij: “Waar kennen jullie elkaar eigenlijk van?” Bij vrienden is het niet zo ingewikkeld, die zijn jong en snappen het wanneer je ze de waarheid vertelt. Iets anders wordt het bij oudere familieleden die niet eens weten wat Tinder precies is. En vertellen dat jullie relatie is ontstaan vanuit een vleeskeuring is nou niet bepaald aantrekkelijk.  Toch vind ik dat je het gewoon moet vertellen. Laat ze desnoods Tinder zien, kun je nog lachen ook.

Dus deze is voor de stelletjes die elkaar kennen via Tinder en dit met schaamte bekennen: doe dat niet. Wees juist trots dat jullie elkaar hebben weten te vinden op een plek waarvan veel mensen denken dat echte liefde niet bestaat. Bewijs die mensen het tegendeel en heb elkaar lief.

It’s a match.

Macbook Pro
* Intel Core i7 (3.8GHz, 6MB cache)
* Retina Display (2880 x 1880 px)
* NVIDIA GeForce GT 750M (Iris)
* 802.11ac Wi-Fi and Bluetooth 4.0
* Thunderbolt 2 (up to 20Gb/s)
* Faster All-Flash Storage (X1)
* Long Lasting Battery (9 hours)
Help ons groter worden!
Onze site is gratis voor iedereen en dat willen we graag zo houden. Graag willen we je vragen onze facebookpagina leuk te vinden. Zo kunnen wij blijven groeien en mis jij geen van onze artikelen! Alvast bedankt en veel leesplezier, het Young Critics-team :-)
YOUNG CRITICS
Non-actief
Op dit moment wordt geen nieuwe content geplaatst op de site. We zijn op de achtergrond bezig met reorganiseren van onze redactie- en publicatiestructuur. In de tussentijd kun je uiteraard onze oude stukken gewoon op de site lezen. Tot snel! Het YC-team.
Bedankt, we nemen z.s.m. contact met je op.