Literatuur, romantiek en voetbal

Wat had jij voor beeld van 'de ware'? Joyce Kamerbeek droomde er altijd van om te filosoferen met haar toekomstige geliefde. Toch viel ze als een blok voor iemand die 'voetbal keek.'

Joe deSousa voetbalnet

Tegenwoordig groeien we op met een ideaalbeeld van hoe een vrouw zich moet gedragen en hoe ze eruit moet zien. Maar niet alleen de vrouw moet aan bepaalde eisen voldoen. Al in de pubereit creëren jonge meiden een ideaalbeeld van de man. De één valt op blond haar en blauwe ogen en de ander valt op lang en donker. Waar we ook op vallen, we lijken ons langer aan een ‘type’ vast te houden dan we denken wat uiteindelijk zorgt voor een hoop teleurstellingen.

Door het creëren van een ideaalbeeld vallen alle voorbijkomende opties tegen. In een zee vol met vissen zijn er genoeg opties. Het staken van je zoektocht naar je ‘soulmate’ klinkt misschien wat abrupt, maar door continue vast te houden aan dat ideaalbeeld, loop je een hoop leuks mis.

Omdat ik mezelf en mijn passies zo goed ken, verwachtte ik altijd op een type man te vallen waarmee ik kon filosoferen tot diep in de nacht over literatuur of over hoeveel jaren de sterren al niet meer leven en dat er ergens in het universum een ingang is naar een ander universum.

Ik ben een romanticus. Parijs in de jaren twintig klinkt me als muziek in de oren. Klassieke muziek prikkelt mijn creativiteit en liefde en verdriet maken van mij een gepassioneerd schrijver. Omdat ik mezelf en mijn passies zo goed ken, verwachtte ik altijd op een type man te vallen waarmee ik kon filosoferen tot diep in de nacht over literatuur of over hoeveel jaren de sterren al niet meer leven en dat er ergens in het universum een ingang is naar een ander universum. Interessant toch, om na te denken over wat er nog meer is, wat daar dan is en hoe klein ons dat eigenlijk maakt.

Toch werd ik verliefd op een jongen die liever voetbal kijkt. Hij was de eerste bij wie ik in slaap durfde te vallen vanaf moment één omdat ik hem compleet vertrouw. Filosofische gesprekken over sterren kunnen me gestolen worden. Hij vindt me de mooiste, de liefste en ik ben zijn wereld en hij die van mij. Dat maakt hem precies mijn type, ook al vind ik het verschrikkelijk wanneer er voetbal op staat.

De invloeden van de media spelen een grote rol in mijn leven en die van de mensen om mij heen. Het lijkt belangrijker dan nieuwe dingen leren. Of het nu gaat over geschiedenis, kunst, muziek of het uitoefenen van een hobby. De tieners van nu zitten in hun vrije tijd op Instagram en Snapchat. In mijn tienerjaren wisselde ik ongeveer elk jaar van sport want ik was nergens goed in, maar ik maakte wel plezier en ik was veel buiten. In de avond mocht ik na het avondeten tot acht uur op msn, daarna moest de computer uit. Als ik mij verveelde moest ik maar een boek lezen. Ik verslond boeken. Ergens rond mijn vijftiende las ik de Godfather uit tijdens een autoreis van Nederland naar Zuid-Frankrijk. Ik stapte niet uit tijdens een plas- of koffiepauze. Ik was aan het lezen en liet mijn fantasie er compleet op los.

Hij is precies jouw type, althans dat denk je. Na een poosje beginnen de scheurtjes in jullie prille relatie groter te worden.

De fantasie die we creëren wanneer we een boek lezen, creëren we ook wanneer we iemand ontmoeten en té graag willen. We maken niet alleen gebruik van social media, maar ook van dating-apps die ons in contact brengen met anderen die ook op zoek zijn (naar iets). Leuke gesprekken online kunnen voor enorm veel vermaak zorgen, helaas vindt er vaak niet eens een date plaats of haakt één van de twee al na de eerste date af omdat het ideaalbeeld in ons hoofd niet matcht met de persoon tegenover ons.

Soms gebeurt er het tegenovergestelde: vuurwerk, een enorme aantrekkingskracht en spanning zorgen voor liefde op het eerste gezicht. Hij is precies jouw type, althans dat denk je. Na een poosje beginnen de scheurtjes in jullie prille relatie groter te worden. Je onderbuik gevoel riep al maanden dat dit, ondanks het enorme avontuur in de eerste weken, je niet gelukkig gaat maken. Diep in je hart weet je precies wat je nodig hebt en waar je naar op zoek bent. Toch zijn er te veel factoren die uiteindelijk jouw keuze beïnvloeden. In tegenstelling tot een hoop mensen die je maar al te graag zeggen dat ze je hadden gewaarschuwd, is het maken van fouten ontzettend leerzaam en is het echt niet altijd zonde van je tijd. Elke deur die opent brengt je nieuwe kennis en avonturen, ook al zal de deur na een poosje misschien weer sluiten.

Macbook Pro
* Intel Core i7 (3.8GHz, 6MB cache)
* Retina Display (2880 x 1880 px)
* NVIDIA GeForce GT 750M (Iris)
* 802.11ac Wi-Fi and Bluetooth 4.0
* Thunderbolt 2 (up to 20Gb/s)
* Faster All-Flash Storage (X1)
* Long Lasting Battery (9 hours)
Help ons groter worden!
Onze site is gratis voor iedereen en dat willen we graag zo houden. Graag willen we je vragen onze facebookpagina leuk te vinden. Zo kunnen wij blijven groeien en mis jij geen van onze artikelen! Alvast bedankt en veel leesplezier, het Young Critics-team :-)
YOUNG CRITICS
Non-actief
Op dit moment wordt geen nieuwe content geplaatst op de site. We zijn op de achtergrond bezig met reorganiseren van onze redactie- en publicatiestructuur. In de tussentijd kun je uiteraard onze oude stukken gewoon op de site lezen. Tot snel! Het YC-team.
Bedankt, we nemen z.s.m. contact met je op.