Hoe gaat het met je scriptie?

Het is nu al de meest tenenkrommende en vermoeiende vraag van het afgelopen jaar. Hij gaat overigens vaak samen met de vragen: ‘Wanneer mag je eindelijk verdedigen?’ en ‘Heb je je diploma al?’

Fabian Irsara 67l-qujb14w-fabian-irsara (1)

Het is nu al de meest tenenkrommende en vermoeiende vraag van het afgelopen jaar. Hij gaat overigens vaak samen met de vragen: ‘Wanneer mag je eindelijk verdedigen?’ en ‘Heb je je diploma al?’ Ik begin oprecht langzaam te geloven in een complottheorie waarin een jaar geleden de bevolking van Nederland, terwijl ik misschien wel op de wc zat, heeft afgesproken om mij iedere dag te herinneren aan het slopende studieproces waarin ik zit. Gewoon voor de grap; om mij te zieken. Nadat ik het toiletbezoek zou beëindigen en mij een weg terug baande naar de sociale wereld, zou ik bestookt worden met zeurderige, semi-geïnteresseerde en vooral bloedirritante vragen over de afronding van mijn studie.

Het begon nog met een vriendelijk schouderklopje of een speels knipoogje, waarna vrienden en vage kennissen vervolgens lieten weten dat zij mijn enquête op Facebook hadden gezien en met veel plezier hadden ingevuld. In principe een mooie geste, maar hiervan hoef je mij echt niet op de hoogte te stellen. Ik waardeer echter de moeite en verspilde energie die het jou heeft gekost om mijn vragenlijst in te vullen. Die hele minuut die het heeft gekost om mij te helpen bij het afstuderen. Chapeau, je bent m’n allerbeste vriend!

In de plaatselijke supermarkt klampen de eerste gemeenteraadsleden zich bij de ingang al aan mij vast.

Daarna begint het vervelender te worden. In de plaatselijke supermarkt klampen de eerste gemeenteraadsleden zich bij de ingang al aan mij vast. Terwijl ik met mijn hoofd bij de fluctuerende prijzen van de frikandelbroodjes zit, informeren ze naar de resultaten van mijn ‘enorm interessante en maatschappelijke relevante’ onderzoek. Daar sta ik dan in mijn Donnay joggingsbroek, hevig discussiërend over het maatschappelijk draagvlak voor een gemeentelijke fusie. Ook de caissière laat bij het afrekenen nog even weten dat ze van mijn enquête geen ‘pepernoot’ begreep, maar dat ze het allemaal wel heeft ingevuld. Bij het verlaten van de supermarkt weet ik in ieder geval zeker dat ik niet meer aan de wetenschap zal toevoegen dan een misbruikte laboratorium rat.

Dan heb je tot slot ook nog mijn goede vrienden. In eerste instantie vind jij hier een oase van rust, want uitgerekend deze groep zal nooit interesse tonen in jouw studie. Geen bemoeienis, geen gezeur. Simpelweg: ‘Kein gelul, fußball spielen!’ Dat is toch fantastisch?! Het vervelende is dat zij jouw enquête ook invullen. In plaats van het gebruiken van hun eigen naam, kiezen zij voor pseudoniemen die mij doen herinneren aan mijn vrijgezelle jeugdjaren. Toen de meisjesnamen eenmaal op waren, werden nog wat enquêtes ingezonden door Kees Kroket en Piet Paulusma. Ik kan nu al niet wachten op het moment dat ik deze merkwaardige inzendingen mag verdedigen bij mijn hoogleraar.

Ik mag natuurlijk niet klagen, want de irritatie zit ‘m in de spiegel die mij hierdoor iedere dag wordt voorgehouden. Ik kan de PlayStation niet aanzetten of ik hoor in het gezoem van het opstarten deze spelcomputer de teleurgestelde stemmen van mijn ouders. Ik kan geen fles whisky opentrekken of ik zie de wanhoop in de ogen van mijn vriendin. En terecht, maar toch…

Daarom nu voor iedereen: Heel erg goed! Zodra het af is, dan ben jij de eerste die het hoort.

Macbook Pro
* Intel Core i7 (3.8GHz, 6MB cache)
* Retina Display (2880 x 1880 px)
* NVIDIA GeForce GT 750M (Iris)
* 802.11ac Wi-Fi and Bluetooth 4.0
* Thunderbolt 2 (up to 20Gb/s)
* Faster All-Flash Storage (X1)
* Long Lasting Battery (9 hours)
Help ons groter worden!
Onze site is gratis voor iedereen en dat willen we graag zo houden. Graag willen we je vragen onze facebookpagina leuk te vinden. Zo kunnen wij blijven groeien en mis jij geen van onze artikelen! Alvast bedankt en veel leesplezier, het Young Critics-team :-)
YOUNG CRITICS
Non-actief
Op dit moment wordt geen nieuwe content geplaatst op de site. We zijn op de achtergrond bezig met reorganiseren van onze redactie- en publicatiestructuur. In de tussentijd kun je uiteraard onze oude stukken gewoon op de site lezen. Tot snel! Het YC-team.
Bedankt, we nemen z.s.m. contact met je op.