Het is over!

Het leven van Rodney Blok is voorbij. Over. Verpest. Er is geen pestpleuris meer aan, het heeft allemaal geen zin meer. Lees hier de tragische column van een droefgeestige jongeman, getypt met zijn ziel onder zijn arm. (Hij is gewoon gestopt met roken, wees niet bang). 

Redd Angelo ywinxfs2utg-redd-angelo

Daar zit ik dan met m’n ziel onder de arm, starend naar een leeg Word document op mijn laptop. Meestal doe ik er weken en soms zelfs maanden over om een goed onderwerp voor mijn column te verzinnen. Vandaag kost het mij eigenlijk geen enkele moeite, want ik kan toch nergens anders aan denken. Ik mis het, ik wil het terug en had eigenlijk nooit gedacht dat ik het kwijt zou raken. Toch is het zo, want ik ben op dit moment al vijf hele dagen gestopt met roken.

Op een spelfout zullen jullie mij waarschijnlijk niet betrappen. Een doorsnee column kostte mij doorgaans een halve fles Dalmore of Johnnie Walker en een sigaret of vijftien. De enige reden dat ik ben gaan schrijven is mijn adoratie voor Hank Moody. In de hitserie Californication schrijft hij zijn boeken meestal halfnaakt na een vrijpartij, met een glas whisky op de schrijftafel en een peuk balancerend op de onderlip. Dat voorbeeld heb ik geprobeerd te volgen en daarom is het contrast zo groot, want nu zit ik hier met een glaasje Karvan Cévitam en een wegwerp e-sigaret. Ook niet geneukt trouwens.

Nu ben ik een enorme aansteller en drama queen, maar je moet begrijpen dat ik mijn leven echt om het roken heen had gebouwd. Ik werkte tussen mijn rookpauzes en ik dineerde opdat ik mocht roken. Mijn ontbijt bestond uit een zwarte bak koffie en een sigaret. Ik vulde momenten van verveling op met een peuk en stak een sigaret aan om de wachttijd bij de bus te doden. Een sigaret was een legitiem excuus om naar buiten te gaan en een oersaai gesprek op een nog vervelendere verjaardag te ontwijken. Het roken heeft mij een grootheid gemaakt in het spel FIFA en was er altijd voor mij op belangrijke momenten.

Een goede kop koffie smaakt weer ouderwets naar vloeibaar oorsmeer en mijn dure flessen whisky hebben nu qua smaak verdomd veel weg ‘zondagochtendurine’.

Echt waar, het leven zonder roken is net als neuken zonder klaarkomen. Het duurt misschien iets langer, maar er is gewoon geen ‘pestpleuris’ meer aan. In plaats van een welverdiende sigaret vreet ik nu Stophoest voor het leven. Als dat snoepje een preventieve werking blijkt te hebben, dan hoor je mij tot 2036 niet meer kuchen. Ik kan mezelf niet meer iedere avond bedwelmen met pils of whisky, want daar hoort natuurlijk een sigaret bij. In plaats daarvan strompel ik de gehele week al rond de klok van 10 naar boven. In de linkerhand een grote mok zoethoutthee en in de rechterhand een leegte.

En dan al die klote schema’s. Volgens de meeste gezondheidswetenschappers zou ik na 2 dagen niet roken in staat moeten zijn om een marathon geblinddoekt uit te lopen. Helemaal waar! Ik heb gisteren twee kilometer hardgelopen, mijn longen uitgekotst, weer opgeraapt van straat en ben weer teleurgesteld naar huis gestrompeld. Nou, dat was een succes. Na 3 dagen komt je smaak weer terug. Nou, dat klopt helemaal! Een goede kop koffie smaakt weer ouderwets naar vloeibaar oorsmeer en mijn dure flessen whisky hebben nu qua smaak verdomd veel weg ‘zondagochtendurine’. Ik kijk nu al uit naar alle benefits die mij volgende week toekomen.

Ik wil daarom iedereen die mij lief is één advies geven: Just don’t quit!

P.S. Liever kort en heftig dan lang en deftig.

Macbook Pro
* Intel Core i7 (3.8GHz, 6MB cache)
* Retina Display (2880 x 1880 px)
* NVIDIA GeForce GT 750M (Iris)
* 802.11ac Wi-Fi and Bluetooth 4.0
* Thunderbolt 2 (up to 20Gb/s)
* Faster All-Flash Storage (X1)
* Long Lasting Battery (9 hours)
Help ons groter worden!
Onze site is gratis voor iedereen en dat willen we graag zo houden. Graag willen we je vragen onze facebookpagina leuk te vinden. Zo kunnen wij blijven groeien en mis jij geen van onze artikelen! Alvast bedankt en veel leesplezier, het Young Critics-team :-)
YOUNG CRITICS
Non-actief
Op dit moment wordt geen nieuwe content geplaatst op de site. We zijn op de achtergrond bezig met reorganiseren van onze redactie- en publicatiestructuur. In de tussentijd kun je uiteraard onze oude stukken gewoon op de site lezen. Tot snel! Het YC-team.
Bedankt, we nemen z.s.m. contact met je op.