Goede voornemens

De tip van Jill Vink voor het maken van goede voornemens: doe het niet! Je kunt heel het jaar je leven verbeteren, dus stop met die onzinnige lijstjes waarvan je weet dat je ze toch niet uit gaat voeren; ze maken je alleen maar depressiever.

Yutacar jkmnm3cincw-yutacar

Goede voornemens zijn zeer kwalitatief uitermate teleurstellend. Waarom? Omdat 83 procent denkt dat hun goede voornemen een succes wordt, maar het maar bij 17 procent daadwerkelijk lukt. Elk jaar is het weer hetzelfde liedje; afvallen, stoppen met roken, minder stressen, minder drinken, meer sporten enzovoort. Het grappige is wel dat we onszelf op 31 december nog helemaal volproppen met oliebollen en appelflappen zodat we er spontaan diabetes type 2 van krijgen, maar we het allemaal goed praten omdat we op 1 januari massaal lekker staan te zweten in de sportschool. Wat overigens maar 17 procent daadwerkelijk langer volhoudt dan een dag. Goede voornemens maken we omdat we de slechte gewoontes van het afgelopen jaar achter ons willen laten. Een nieuw jaar betekent nieuwe kansen! Tenminste dat houden we onszelf voor, want in werkelijkheid zit je ook in dat nieuwe jaar gewoon weer rokend op de bank met in je ene hand een zak chips en in de andere hand een biertje. Hallo bierbuik en dag sportschool.

Toch moet je het nu niet allemaal negatief in gaan zien, want er is een hele simpele oplossing; houdt lekker op met het maken van zo’n onzinnig lijstje waarvan je toch al weet dat je het niet gaat uitvoeren. Je wordt er uiteindelijk alleen maar depressiever van wanneer het je weer niet lukt om te stoppen met het verkloten van je longen. Ik probeer je hier niet aan te sporen om vooral door te gaan met roken, of om een bierbuik te gaan kweken. Want kom op, zo’n dikke toeter is allesbehalve sexy. Wat ik duidelijk wil maken is, dat je het hele jaar door je leven kunt verbeteren. Dus waarom wachten tot het nieuwe jaar begint? Het is altijd een goed moment om je oude slechte gewoontes vaarwel te zeggen. En dan nog iets, op 31 december kun jij je gewoon lekker volvreten met oliebollen hoor, want wie geen goede voornemens maakt, staat ook niet op 1 januari met een groot schuldgevoel op de loopband.

Gelukkig nieuwjaar alvast!

Macbook Pro
* Intel Core i7 (3.8GHz, 6MB cache)
* Retina Display (2880 x 1880 px)
* NVIDIA GeForce GT 750M (Iris)
* 802.11ac Wi-Fi and Bluetooth 4.0
* Thunderbolt 2 (up to 20Gb/s)
* Faster All-Flash Storage (X1)
* Long Lasting Battery (9 hours)
Help ons groter worden!
Onze site is gratis voor iedereen en dat willen we graag zo houden. Graag willen we je vragen onze facebookpagina leuk te vinden. Zo kunnen wij blijven groeien en mis jij geen van onze artikelen! Alvast bedankt en veel leesplezier, het Young Critics-team :-)
YOUNG CRITICS
Non-actief
Op dit moment wordt geen nieuwe content geplaatst op de site. We zijn op de achtergrond bezig met reorganiseren van onze redactie- en publicatiestructuur. In de tussentijd kun je uiteraard onze oude stukken gewoon op de site lezen. Tot snel! Het YC-team.
Bedankt, we nemen z.s.m. contact met je op.