132 keer Trump

Na alles wat over Trump gezegd is - wereldramp, mensenrechtenschendingen, polarisatie, discriminatie, racisme - is de belangrijkste vraag nog steeds niet beantwoord: hoe gaat het Witte Huis eruit zien? En blijft het überhaupt wit? 

Wikicommons whitehouse

Wat niet veel mensen hadden verwacht is toch gebeurd. Donald Trump is de nieuwe president van Amerika. De hele wereld is in rep en roer en de kranten staan vol artikelen over hoe het in godsnaam verder moet met de VS. Mensen maken zich druk over vrouwenrechten, de rechten van de LGBT-gemeenschap, de economie en ga zo maar door. De Canadese immigratiesite lag er zelfs enige tijd uit en de verdeeldheid in Amerika is groter dan ooit. Logisch, echt waar. Maar nadat ik alles had laten bezinken dacht ik: hoe zullen Donald Trump en zijn vrouw Melania eigenlijk het Witte Huis gaan inrichten?

Ik weet niet hoe het opeens in mijn hoofd opkwam, maar het is een vraag die me serieus bezighoudt. We kunnen ons nu over zoveel dingen in de wereld druk maken, maar feit blijft dat Donald John Trump de nieuwe president van Amerika gaat worden. Waarom verplaatsen we de aandacht niet naar een wat luchtiger onderwerp. Je zult vanaf nu nog genoeg gezeik horen van mensen die denken dat met deze verkiezingsuitslag de Derde Wereldoorlog op komst is. Die mensen zijn in mijn ogen net zo gek als de man met het oranje haar zelf. Ik houd me dus maar bezig met wat minder zwaarbeladen zaken, hoe gaat het befaamde Witte Huis eruit zien? Als dat al wit blijft… Want met Trump weet je het natuurlijk nooit.

De kosten zijn voor de rekening van de staat, dus de familie Trump kan helemaal losgaan.

Het nieuwe stulpje van de familie Trump telt 132 kamers, bestaande uit 35 badkamers, 28 openhaarden, 3 liften, een bowlinghal, een zwembad, een basketbalveld en dat imposante rijtje wordt afgesloten met een heuse filmzaal. Zoonlief Barron Trump hoeft zich dus niet te vervelen in het huis dat hij per 20 januari zijn thuis mag noemen. Dat arme kind verdient natuurlijk wel wat plezier na uren van wachten totdat de verkiezingsuitslag eindelijk bekend was. En dan moet je ook nog als 10-jarige naar de overwinningsspeech van je vader luisteren. Tja… het leven is niet gemakkelijk, maar gelukkig kan hij zich verheugen op 35 badkamers, 28 openhaarden, 3 liften, een bowlinghal, een zwembad, een basketbalveld en een filmzaal.

Op de verhuisdag wordt in 6 uur tijd het Witte Huis leeggehaald en daarna weer opnieuw ingericht voor de volgende presidentiële bewoner en diens aanhang. Eerst drinken de Obama’s nog een kopje koffie met de nieuwe eigenaren, schudden de medewerkers elkaar de hand en rijden de presidenten gezamenlijk het ritje naar Capitol Hill voor de officiële inhuldiging. Als dat allemaal achter de rug is kan het feest beginnen, de inrichting. De kosten zijn voor de rekening van de staat, dus de familie Trump kan helemaal losgaan. Niets is te gek voor Donald Trump, zijn huis zal een weerspiegeling zijn van hoe hij zichzelf ziet. Voor het overschilderen van het Witte Huis is naar schatting ruim 2100 liter witte verf nodig. Maar Trump is dan wel een witte Amerikaan, vanbinnen ziet hij zichzelf als goud. Dus er komt geen 2100 liter witte verf, maar 2100 liter gouden verf. The White House is official Down.

Bij de meeste gezinnen hangt er hier en daar wel een familiefoto, maar niet bij de familie Trump. In elk vertrek zal een portret van the man himself, Donald Trump, hangen. Lachend, met een petje, zonder petje, jonge Donald, oude Donald en Donald als president. 132 keer Donald. Het belangrijkste deel van het Witte Huis voor de president is de Oval Office. Of te wel het symbool van de Amerikaanse macht. Meestal beperkt de inrichting zich hiervan tot de details, maar als je Donald Trump heet niet. Barack Obama heeft er een schilderij hangen van de opgestoken arm van het Vrijheidsbeeld en ook staat er een buste van zijn grote inspiratie, Marthin Luther King. Nu begrijp je wel dat die twee dingen de deur uit gaan. Trumps grote inspiratie is hijzelf, dus er komt een portret van, je raadt het al, hemzelf. Lachend, met een petje, zonder petje, jonge Donald, oude Donald en Donald als president.

Trumps grote inspiratie is hijzelf, dus er komt een portret van, je raadt het al, hemzelf.

Het bureau blijft al eeuwenlang staan. Hoog tijd dus dat dat oude houten ding vervangen wordt voor iets nieuws. Iets met goud bijvoorbeeld. De rekening is ten slotte toch voor de staat. Zal Donald Trump nog aan zijn werknemers denken? Vast wel. Ik denk dat er een mooi vertrek is gereserveerd waar de werknemers even op adem kunnen komen. Boven dat vertrek hangt een bordje “Grab ’em by the pussy”. Je moet de uitspraken die jou als persoon vormen natuurlijk wel terug laten komen in je inrichting.

Het Trump tijdperk zal per 20 januari dus officieel aangebroken zijn. Daar kan je blij mee zijn of je ziet het als de neergang van Amerika. Een ding hoop ik tenminste wel, laten we af en toe even die negatieve berichten uit de wereld vergeten en ons richten op dingen die gewoon lekker simpel zijn. Al is het maar om te fantaseren over hoe krankzinnig het Witte Huis eruit moet gaan zien, oh nee, ik bedoel het Gouden Huis. Laat dat trouwens net de naam van het Chinese restaurant bij mij om de hoek zijn.

Macbook Pro
* Intel Core i7 (3.8GHz, 6MB cache)
* Retina Display (2880 x 1880 px)
* NVIDIA GeForce GT 750M (Iris)
* 802.11ac Wi-Fi and Bluetooth 4.0
* Thunderbolt 2 (up to 20Gb/s)
* Faster All-Flash Storage (X1)
* Long Lasting Battery (9 hours)
Help ons groter worden!
Onze site is gratis voor iedereen en dat willen we graag zo houden. Graag willen we je vragen onze facebookpagina leuk te vinden. Zo kunnen wij blijven groeien en mis jij geen van onze artikelen! Alvast bedankt en veel leesplezier, het Young Critics-team :-)
YOUNG CRITICS
Non-actief
Op dit moment wordt geen nieuwe content geplaatst op de site. We zijn op de achtergrond bezig met reorganiseren van onze redactie- en publicatiestructuur. In de tussentijd kun je uiteraard onze oude stukken gewoon op de site lezen. Tot snel! Het YC-team.
Bedankt, we nemen z.s.m. contact met je op.