We krijgen de president die we verdienen

Teleurstelling, ontzetting en verbazing? Het aanstaande presidentschap van Donald Trump is volgens Rodney Blok een ware zege voor de mensheid. Het lijkt wel alsof wij met Donald Trump hebben gekozen en gestemd voor onze eigen toekomstige ‘wake-upcall’, zo stelt hij.

trump-1796203_1920

Teleurstelling en verbazing? Het aanstaande presidentschap van Donald Trump is in mijn ogen een ware zege voor de mensheid! Vanochtend stond ik samen met collega’s bij de koffieautomaat te praten over de Amerikaanse verkiezingen. Normaal gesproken gaan de gesprekken op deze plek qua thematiek niet dieper dan een serie op Netflix of een nieuw lekker broodje in de bedrijfskantine. Vandaag is alles anders. Er wordt niet alleen rustig gesproken, maar zelfs hevig gedebatteerd over de gebeurtenissen in de buitenlandse politiek. Ineens zijn onze zorgen over de vertraagde treinen als sneeuw voor de zon verdwenen en maakt iedereen zich ontzettend druk over normen en waarden, handelsverdragen zoals TTIP en de schending van vrouwenrechten.

Het lijkt wel alsof wij met Donald Trump hebben gekozen en gestemd voor onze eigen toekomstige ‘wake-upcall’. Na jarenlang doormodderen op middelmatig beleid willen wij lijden. Onszelf pijnigen om in te kunnen zien dat we het eigenlijk nog niet zo slecht hadden. We geven gewoon een labiele demagoog het spreekwoordelijke roer in handen om hetgeen wat wij in decennia hebben opgebouwd binnen vier jaar kapot te maken. Na vier lange jaren zien wij uiteindelijk in dat het toch niet zo handig was om een hard schreeuwende vastgoedmagnaat met de hersencapaciteit van een fruitvlieg president van het rijkste en machtigste land ter wereld te maken. En dat is net op tijd, want in 2020 wil Kanye West zich verkiesbaar stellen voor het stoeltje in ‘the Oval Office’.

Mijn grootste verbazing zit ‘m simpelweg in de verbazing.

Mijn grootste verbazing zit ‘m simpelweg in de verbazing. Hoe heeft dit kunnen gebeuren? In mijn ogen is dat heel eenvoudig te verklaren. Goede betogen met steekhoudende argumenten zijn allang geen brandstof meer voor de verkiezingscampagnes in de Verenigde Staten. Dit heeft er dan ook toe geleid dat het politieke schouwspel langzaam getransformeerd is tot een ongekende amusementsindustrie. De debatten tussen Hillary Clinton zijn soms zelfs vermakelijker dan een doorsnee wedstrijd uit de Nederlandse eredivisie. Er wordt urenlang met modder gegooid en op de man gespeeld en het mooiste is… iedereen geniet ervan! Maak hiervan een leuke compilatie, gooi er wat spannende achtergrondmuziek onder en plaats het op Facebook en zie daar de enige bron waar 85% van de kiezers zijn stem op heeft gebaseerd.

Echt waar, we krijgen de president die we verdienen. Ik hoop dan ook van harte dat hij zijn beloftes nakomt. Gooi Hillary Clinton in de gevangenis, bouw een muur om Mexico heen en ga iedere zaterdag gebroederlijk een potje kaarten Vladimir Poetin. Verbreek de banden met Europa en China and make America great again!

De Verenigde Staten van Amerika wordt voor vier jaar lang de grootste politieke proeftuin die wij ooit hebben gekend. Breaking Bad, Prison Break en Game of Thrones kunnen aan de kant worden geschoven, want wij hebben de komende jaren genoeg aan het NOS journaal. Iedere avond met een bak popcorn op schoot lekker op de bank hangen en via de tv waarnemen wat Donald Trump nu weer heeft verziekt. Ook al gaat het om enorme bedragen en in sommige gevallen zelfs mensenlevens… ik kijk ernaar uit!

Macbook Pro
* Intel Core i7 (3.8GHz, 6MB cache)
* Retina Display (2880 x 1880 px)
* NVIDIA GeForce GT 750M (Iris)
* 802.11ac Wi-Fi and Bluetooth 4.0
* Thunderbolt 2 (up to 20Gb/s)
* Faster All-Flash Storage (X1)
* Long Lasting Battery (9 hours)
Help ons groter worden!
Onze site is gratis voor iedereen en dat willen we graag zo houden. Graag willen we je vragen onze facebookpagina leuk te vinden. Zo kunnen wij blijven groeien en mis jij geen van onze artikelen! Alvast bedankt en veel leesplezier, het Young Critics-team :-)
YOUNG CRITICS
Non-actief
Op dit moment wordt geen nieuwe content geplaatst op de site. We zijn op de achtergrond bezig met reorganiseren van onze redactie- en publicatiestructuur. In de tussentijd kun je uiteraard onze oude stukken gewoon op de site lezen. Tot snel! Het YC-team.
Bedankt, we nemen z.s.m. contact met je op.