Bernhard, de Duitse importprins

De zoetsappige sprookjeslucht kan de realiteit van het koningshuis niet onderdrukken. Van een potloodventer als Willem III, een corrupte Duitse importprins als Bernhard en een Amalia die een anderhalf miljoen euro studiefinanciering krijgt vanaf haar 18e levensjaar; er is altijd wel iets aan de hand.

Paul Bieze 2016-10-31_14h21_39

Avond aan avond werkt een 16-jarig meisje in een HEMA-filiaal. Ze vult de schappen een beetje bij en loopt door het schoongeboende winkelpand. Ze doet haar werk, zoals vele pubers. Maar ze doet haar werk op een iets andere manier. Ze lijkt een soort onaardse motivatie te hebben om haar werk op een zo goed mogelijke manier te doen. Is ze aan het sparen voor iets belangrijks en wil ze haar baan niet kwijtraken? Niet echt, ze krijgt namelijk bijna niks van haar eigen salaris. Ze schenkt haar salaris naar diegene die haar naar dit HEMA-filiaal hebben gestuurd: de Noorse broeders.

Deze christelijke sekte laat kinderen werken voor de organisatie. Vroeger zond een christelijke gemeenschap nog weleens een zendeling naar het Midden-Oosten of richting een ongerept Afrikaans gebied om de plaatselijke bevolking te kerstenen. Nu 90% van de wereld aangesloten is op de realiteit van de media, heeft dat vrij weinig zin meer. Nu staan ze rookworsten bij te vullen bij HEMA. Ze werken nu voor broeders en bouwen zo een soort middeleeuwse aflaat op, hoe vrijwillig is een afdracht richting een organisatie wanneer een kind twaalf of 16 jaar is? Iemand die nog volledig kneedbaar is zou je niet om geld moeten vragen.

De enige die het volste recht lijkt te hebben om 16-jarigen te kneden is Prins Bernhard. Dat de man één van de weinige Duitsers was die het fijn vond om ná de oorlog in uniformpjes rond te lopen was al vrij frappant. Maar dat hij – al genietend van zijn belangrijke positie – de woorden van Donald Trump verwezenlijk heeft onder de rok van een 16-jarige, dat hebben zelfs de grootste oranjecritici nog niet zien aankomen. Sterker nog, wanneer de Duitse prins door Soestdijk struinde, moesten de meisjes onderduiken in veilige kamers achter slot en grendel totdat de alom bewonderde prins de jacht heeft opgegeven.

Misschien dat Rutte straks als verkiezingsbelofte “1000 euro voor elke hardwerkende monarch” op zijn cursief-gedrukte blauw-oranje posters laat drukken.

Natuurlijk is het bij deze sprookjesclan niet altijd een drama geweest, door de onlangs verschenen biografie over Juliana ontstaat die indruk wel. Het is pas in de afgelopen 150 jaar dat de Oranjes een beetje de draad zijn kwijtgeraakt. De zoetsappige sprookjeslucht kan de realiteit van het koningshuis niet onderdrukken. Van een potloodventer als Willem III, een corrupte Duitse importprins als Bernhard en een Amalia die een anderhalf miljoen euro studiefinanciering krijgt vanaf haar 18e levensjaar; er is altijd wel iets aan de hand.

Wat ze trouwens precies met dat geld gaat doen? Geen idee. Misschien dat Rutte straks als verkiezingsbelofte “1000 euro voor elke hardwerkende monarch” op zijn cursief-gedrukte blauw-oranje posters laat drukken. Zo kan hij de boze burger wellicht tevredenstellen, zonder dat onderbuikstreler Halbe dat hoeft te doen.

Halbe stond alweer kokend voor de camera. Het kon toch niet zo zijn, dat we in dit land een schoorsteenpiet krijgen. Verschrikkelijk. Het lijkt in eerste instantie een reactie op de Facebookpagina van “Nederland mijn Vaderland” of iets soortgelijks, maar het is Zijlstra. De man die gelooft in het ideaal van de nachtwakersstaat, vond dat er onmiddellijk een stem vanuit een overheidspartij moest klinken want het “Sinterklaasfeest wordt vermoord”. Straks zal Halbe wel oproepen tot een grote boycotactie van de ‘Verstopeitjes’ van HEMA. Gelukkig geniet HEMA goddelijke bescherming, in ieder geval van de god waar de Noorse Broeders in geloven.

Macbook Pro
* Intel Core i7 (3.8GHz, 6MB cache)
* Retina Display (2880 x 1880 px)
* NVIDIA GeForce GT 750M (Iris)
* 802.11ac Wi-Fi and Bluetooth 4.0
* Thunderbolt 2 (up to 20Gb/s)
* Faster All-Flash Storage (X1)
* Long Lasting Battery (9 hours)
Help ons groter worden!
Onze site is gratis voor iedereen en dat willen we graag zo houden. Graag willen we je vragen onze facebookpagina leuk te vinden. Zo kunnen wij blijven groeien en mis jij geen van onze artikelen! Alvast bedankt en veel leesplezier, het Young Critics-team :-)
YOUNG CRITICS
Non-actief
Op dit moment wordt geen nieuwe content geplaatst op de site. We zijn op de achtergrond bezig met reorganiseren van onze redactie- en publicatiestructuur. In de tussentijd kun je uiteraard onze oude stukken gewoon op de site lezen. Tot snel! Het YC-team.
Bedankt, we nemen z.s.m. contact met je op.