Tinder-bitches van Mars

Mannen staan erom bekend na een paar dates het op een lopen te zetten en vooral uit te zijn op onenightstands, maar vrouwen kunnen er ook wat van. Zij zijn fantastisch in radiostiltes, ontwijkingsgedrag of ze zetten de welbekende negeermodus op standje 10, aldus Joyce Kamerbeek. Lees hier haar vervolg op Tinderklootzakken.

Photodune Closeup portrait of angry, unhappy, annoyed young woman, getting mad, asking question you talking to me, you mean me? Isolated gray background. Negative human emotions, facial expressions

Een poosje geleden schreef ik over de Tinder-klootzak en wat een fantastische reacties kreeg ik daar op. Bedankt voor jullie creativiteit. Ik had nog nooit van het woord turbopot gehoord dus mijn vocabulair is weer flink aangevuld met interessante begrippen.

Omdat het niet fair is om de man helemaal af te branden, besloot ik vanuit het mannelijk perspectief te kijken naar het hele dating circuit en hoe wij vrouwen er mee omgaan als er absoluut geen interesse is in de man waar we één of twee keer het bed mee hebben gedeeld. Ja, ook wij vrouwen zijn fantastisch in radiostiltes, ontwijkingsgedrag of we zetten gewoon de welbekende negeermodus op standje 10 en hopen dat hij vanzelf stopt met praten. Het laten doodbloeden dus. Hoe ik dit zo goed weet? Mijn vriendinnen en ik kunnen er ook wat van dus alle kaarten op tafel.

De verschillen

Mannen komen van Mars en vrouwen van Venus. Dat is ons excuus wanneer we elkaar niet begrijpen en vinden dat het andere geslacht zich volkomen belachelijk gedraagt. De vrouw voelt zich gebruikt als de man haar om 00:30 een WhatsApp stuurt omdat ze weet dat het dan om een booty call gaat en daardoor voelen we ons niet echt speciaal. Wanneer ze verliefd is gaat ze op de bootycall in, in de hoop dat de man hopeloos verliefd op haar wordt als ze eenmaal naakt voor zijn neus verschijnt, maar dat is niet hoe het werkt. Veel mannen zijn principieel en schrijven een vrouw direct af als trouwmateriaal als ze binnen drie dates met hem het bed in duikt. Vrouwen daarentegen, zien seks vaak als iets intiems en is de eerste vrij-partij bepalend of er een vervolg date komt of niet. Het gaat er niet persé om dat je de sterren van de hemel wipt, nee, want je kent elkaar nog niet goed dus je bent nog aan het aftasten. Bij de eerste vrij-partij gaat het voor de vrouw voornamelijk om chemie en aantrekkingskracht. Als dat ontbreekt, kun je nog zulke diepgaande gesprekken hebben en nog zo lekker zoenen, als die klik er niet is kun je beter meteen stoppen.

Vrouwen zien seks vaak als iets intiems en de eerste vrij-partij is bepalend of er een vervolg date komt of niet.

Als de vrouw realiseert dat ‘die klik’ er niet is, wordt er vaak al snel een einde aan gebreid. Er is geen tijd om nog om elkaar heen te draaien, zeker niet als het om een volwassen vrouw gaat die met oog op de toekomst aan het daten is. Wanneer ze eenmaal besloten heeft dat het niks is en nooit iets wordt, gaat dat ook niet gebeuren. Once you’re out, you’re out.

Zelfs wanneer je de vrouw het hof maakt en met ontbijtjes voor haar deur verschijnt, zal ze die deur weer dichtgooien wanneer ze ziet dat jij het bent. Er bestaat namelijk ook zoiets als she is just not that into you. Mannen kunnen nog wel eens van gedachte veranderen nadat ze een vrouw hebben afgewezen. Het mannelijk brein werkt anders en een fantastische verschijning kan een man nog wel eens doen twijfelen. Soms moeten we gewoon nog groeien om in te zien dat de persoon die voor onze neus stond met bloemetjes en ontbijtjes, precies is wat we nodig hebben de rest van ons leven. Dat geldt niet alleen voor de man, ook de vrouw maakt wel eens een verkeerde keuze. Dan kies je voor een Boris in plaats van een Erik, omdat je stiekem zelf ook nog niet klaar bent voor een vaste relatie en je liever voor spannend en stout gaat.

Radiostiltes en doodbloeden

Vrouwen zijn vaak gepikeerd wanneer ze niks meer horen van een man en dat snap ik, omdat ik niet anders ben dan die vrouwen. Hoe meer de man zwijgt, hoe geïrriteerder ik raak en dat maakt het ontzettend interessant. Het heeft namelijk niet altijd te maken met gevoelens en verliefdheid, soms is het gewoon ontzettend frustrerend als een man jou niet wilt. Je bent tenslotte een echte catch en hoe durft hij jou af te wijzen. Je zelfvertrouwen was ooit groot, maar loopt nu een onwijze deuk op.

Het heeft namelijk niet altijd te maken met gevoelens en verliefdheid, soms is het gewoon ontzettend frustrerend als een man jou niet wilt.

Wanneer we zonder verwachtingen gaan daten en de kans op verliefdheid eigenlijk al direct laten varen, kunnen we gevoelloze seks hebben. Wanneer we er na drie of vier keer seks achterkomen dat deze hitsige vrij-partijen veel fijner zijn met iemand waar we gevoelens hebben, gooien we de radiostilte-tactiek in de strijd en hopen we maar dat hij er eigenlijk hetzelfde over denkt. Soms trekken we een dikke vette streep waar we een denkbeeldige ‘friendzone’ van maken en voeren gesprekken met de mannen in kwestie alsof ze onze BFF zijn, ook weer in de hoop dat de hint duidelijk is. Mannen doen dit, vrouwen doen dit… We zijn eigenlijk één pot nat en daardoor wil ik eigenlijk in een hoekje kruipen en heel hard huilen. Ik ben geen haar beter dan de mannen die ik ezels en sukkels noemde, omdat ze het nodig vonden niks meer te laten horen. Soms liggen mijn roots bij Mars en niet bij Venus.

Waarom we niet gewoon eerlijk zijn

Het zal per persoon verschillen waarom we niet gewoon zeggen: joh, het was hartstikke gezellig, maar laten we het hier bij laten. Sommige mensen durven het gewoon niet en zijn bang om iemand te kwetsen, terwijl deze tactiek zoals hierboven beschreven eigenlijk juist zorgt voor gekwetste gevoelens. Anderen vinden het fijn om wat lijntjes te hebben bij verschillende bootycalls. Zo hebben ze altijd iemand om op terug te vallen. Dat een ander daarmee gekwetst wordt, is voor hen even niet zo belangrijk. We beginnen het pas te snappen wanneer we het van beide kanten hebben meegemaakt.

Mannen en vrouwen zijn niet zo verschillend als het aankomt op daten en respect voor de ander. Uiteindelijk doen we in het begin alles uit eigen belang. Of het nu gaat om seks, het krijgen van meer zelfvertrouwen, wat lege uurtjes opvullen op de vrijdagavond of een rebound. We doen het allemaal tot we de ware tegenkomen en dat is prima. Misschien kan eerlijk zijn geen kwaad als je al snel merkt dat iemand het niet is, dat scheelt een hoop gedoe voor jezelf en het scheelt een hoop gekwetste gevoelens voor de ander.

Macbook Pro
* Intel Core i7 (3.8GHz, 6MB cache)
* Retina Display (2880 x 1880 px)
* NVIDIA GeForce GT 750M (Iris)
* 802.11ac Wi-Fi and Bluetooth 4.0
* Thunderbolt 2 (up to 20Gb/s)
* Faster All-Flash Storage (X1)
* Long Lasting Battery (9 hours)
Help ons groter worden!
Onze site is gratis voor iedereen en dat willen we graag zo houden. Graag willen we je vragen onze facebookpagina leuk te vinden. Zo kunnen wij blijven groeien en mis jij geen van onze artikelen! Alvast bedankt en veel leesplezier, het Young Critics-team :-)
YOUNG CRITICS
Non-actief
Op dit moment wordt geen nieuwe content geplaatst op de site. We zijn op de achtergrond bezig met reorganiseren van onze redactie- en publicatiestructuur. In de tussentijd kun je uiteraard onze oude stukken gewoon op de site lezen. Tot snel! Het YC-team.
Bedankt, we nemen z.s.m. contact met je op.