De sportschool: een speeltuin voor volwassenen

De sportschool: het is er bezweet, het stinkt, maar het is de makkelijkste plek op deze aardbol om te flirten – je hoeft er niet eens gewassen of opgemaakt voor te zijn. Joyce Kamerbeek weet hier alles van...

A&A Photography 9640676728_4ea1fe0e74_k

Een vloed van testosteron komt me tegemoet zodra ik de sportschool binnenstap. Ik waag me in het hol van de leeuw, daar ben ik me maar al te goed van bewust. Terwijl ik langs de apparaten wandel, voel ik hun ogen in mijn rug prikken; de mannen die zich hier in deze jungle van hun sterkste kant laten zien. Het is er bezweet, het stinkt, maar het is de makkelijkste plek op deze aardbol om te flirten – je hoeft er niet eens gewassen of opgemaakt voor te zijn.

De sportschool is een plek waar mensen komen om fit te worden, waar condens tegen de ramen plakt en waar ik sinds kort maar al te graag tijd doorbreng. Het is 12:00 uur en de ruimte is voornamelijk gevuld met mannen. Ik begin met hardlopen. Dat helpt om mijn hoofd te legen en ik heb vanaf de loopband een mooi uitzicht op de gracht. Na dertig minuten verplaats ik me naar apparaten voor strakke armen en benen, machines die me billen a la Doutzen Kroes bezorgen. Het maakt niet uit welke kant ik op kijk, ik vang elke keer een blik van een bezwete man die zich aan het uitsloven is. Niet alleen voor mij of de andere vrouwen, maar ook om territorium af te bakenen bij het eigen geslacht. Wat zijn ze soms toch simpel.

Het maakt niet uit welke kant ik op kijk, ik vang elke keer een blik van een bezwete man die zich aan het uitsloven is.

Flirten is voor mij een soort hogere wiskunde – ik snap er geen bal van. Ik doe het zonder er bij na te denken en wanneer er terug wordt geflirt, kijk ik zo snel mogelijk weg omdat ik anders de slappe lach krijg. Om de slappe lach te voorkomen houd ik mijn gezicht in plooi en kijk ik extra chagrijnig. Ik kan me voorstellen dat dit voor de man waarmee ik drie seconden geleden nog aan het flirten was, een enorme mindfuck is. Ik heb het eerste slachtoffer te pakken. Hij zou zo ongeveer 1.95 meter moeten zijn en 28 jaar. Sterk gebouwd, goede armen, mooi gezicht… hmm, interessant. Hij kijkt, ik kijk terug en ik kijk weg. Twee seconden later kijk ik weer, hij kijkt ook – we flirten. Ik voel een meisjesachtige giechel opkomen en besluit dat het mooi is geweest en trek mijn gezicht weer in die chagrijnige plooi, stap van het apparaat af en loop door naar een ander apparaat, waar ik met mijn rug naar de spierbundel toe zit. Zo, dat was weer even leuk en goed voor mijn zelfvertrouwen. Next.

Zelf kan ik me net zo uitsloven als de mannen in mijn sportschool, dat geef ik toe. Hoe hoger het niveau van knapheid, hoe langer ik blijf. Ik pak zwaardere gewichten, doe extra snelle intervallen tijdens het hardlopen en loop nonchalant tussen de losse gewichtensectie door alsof ik er al jaren kom. Soms ga ik naast de mannen staan die zichzelf aan het bewonderen zijn in de spiegel. Dan doe ik hetzelfde terwijl ik gewichten in de lucht gooi alsof het niks is. Na tien squats met gewichten op mijn schouders, veranderen mijn benen in spaghetti, maar ik geef geen kik. Het is één grote speeltuin voor volwassenen en we trainen niet alleen ons uiterlijk, maar stiekem ook ons innerlijk, want ondanks de zweetdruppeltjes op mijn voorhoofd, voel ik me ontzettend sexy en gewild als de mannen oogcontact zoeken wanneer ik in de spiegel kijk.

Na tien squats met gewichten op mijn schouders, veranderen mijn benen in spaghetti, maar ik geef geen kik.

In het begin vond ik het belachelijk dat ik me als een doorgedraaide tiener gedroeg in deze speeltuin voor volwassen, maar ik was ervan overtuigd dat de kapriolen die ik uithaalde buiten mijn macht waren. Volgens de wetenschap maakt mannenzweet iets los in de vrouw en dat vond ik eigenlijk altijd een ranzig idee. Steroid androstadien, een afbraakproduct van testosteron dat voorkomt in zweet van mannen, verspreidt zich door de sportschool als een luchtverfrisser. Mijn hartslag en ademhaling zijn constant verhoogd wanneer ik in de sportschool ben en blijkbaar speelt het steroid androstadien daar een grote rol in.

Ondanks dat steroid androstadien een afbraakproduct is waar de vrouwen van op hol slaan, vind ik het echter wel zo fijn als een man gewoon even zijn AXE op doet voor hij de gym in stapt. Die stof komt toch wel vrij en het achterwege laten van deo zorgt er echt niet voor dat we van apparaten glijden of door het plafond schieten.

  • Adrie/ mam

    Ik mag dan wel een oudere dame zijn, maar dit verhaal klopt helemaal!
    Wat goed geschreven!

Macbook Pro
* Intel Core i7 (3.8GHz, 6MB cache)
* Retina Display (2880 x 1880 px)
* NVIDIA GeForce GT 750M (Iris)
* 802.11ac Wi-Fi and Bluetooth 4.0
* Thunderbolt 2 (up to 20Gb/s)
* Faster All-Flash Storage (X1)
* Long Lasting Battery (9 hours)
Help ons groter worden!
Onze site is gratis voor iedereen en dat willen we graag zo houden. Graag willen we je vragen onze facebookpagina leuk te vinden. Zo kunnen wij blijven groeien en mis jij geen van onze artikelen! Alvast bedankt en veel leesplezier, het Young Critics-team :-)
YOUNG CRITICS
Non-actief
Op dit moment wordt geen nieuwe content geplaatst op de site. We zijn op de achtergrond bezig met reorganiseren van onze redactie- en publicatiestructuur. In de tussentijd kun je uiteraard onze oude stukken gewoon op de site lezen. Tot snel! Het YC-team.
Bedankt, we nemen z.s.m. contact met je op.