Kerstinkopen met hangen en wurgen

Er bestaat geen grotere straf voor een man dan kerstinkopen doen met De Vrouw. Je bent waar je niet wilt zijn, je geeft geld uit aan spullen die je niet wilt hebben en je mag als klapper op de vuurpijl nog de tassen dragen ook!

Photodune Portrait of a compulsive cravings woman holding shining shopping bags for Christmas.

Daar loop je dan met je goeie gedrag. Als ik met mijn vriendin langs de Koopgoot wandel voor kerstinkopen, dan weet ik waar het spreekwoord ‘aan de ketting zitten’ is ontstaan. Bij de oprichting van de Bijenkorf. Als een zestien jaar oude Labrador slof ik met mijn tong op mijn borst in het warenhuis achter het baasje aan. De commando’s ‘braaf’, ‘zit’ en ‘af’ hebben deze middag plaatsgemaakt voor ‘betaal’, ‘pinpas’ en ‘houd jij m’n tas even vast’.

Er bestaat geen grotere straf dan deze. Je bent waar je niet wilt zijn, je geeft geld uit aan spullen die je niet wilt hebben en je mag als klapper op de vuurpijl nog de tassen dragen ook. Geen idee waarom vrouwen dat ook willen: Je moet altijd stoer en mannelijk zijn, maar als ze te veel spulletjes kopen willen ze opeens dat je met Douglas-tassen door de stad heen huppelt als een of andere opgevoerde lullenbijter zoals Maik de Boer.

De commando’s ‘braaf’, ‘zit’ en ‘af’ hebben deze middag plaatsgemaakt voor ‘betaal’, ‘pinpas’ en ‘houd jij m’n tas even vast’.

En je moet wel meegaan als man zijnde. Heb je als inspiratieloze man (zoals ik) weleens geprobeerd om het via het internet te regelen? Forget it! Ik heb meerdere malen op Google ingetypt ‘beste kerstcadeau voor haar’. De zooi die je dan tegenkomt is echt niet te geloven. Het zijn artikelen die mijn moeder op het kleedje met Koningsdag nog niet aan de buurvrouw durft te verkopen. Wat een meuk. Als je dat in Saoedi-Arabië aan je vriendin geeft, dan hakken ze je hand af. Een hoofdkussen met een foto van jullie samen of een geurkaars met haar naam erin gegrafeerd. Nou, nu bemerk je als man na de eerste maand al een dalende trend, maar als je een geurkaars geeft voor kerst, dan weet je zeker dat je voor het jaar 2015 uitgewipt bent.

Gelukkig zijn er lotgenoten in de stad. Je herkent ze heel snel. Net als jij hebben zij een blik in de ogen van wanhoop en verdriet. In plaats van een zaterdag met het handje in de onderbroek op de  bank liggen en naar het voetbal kijken, loop je slaafs achter je hyperventilerende vrouw aan. De dames kijken schichtig om zich heen en scannen met hun ogen binnen tien tellen alle jurkjes in de winkel. Het lijkt wel alsof ze stemmen in hun hoofd horen. Onze blik is veel leger en is druk op zoek naar betonnen muur om tegen aan te rijden of een boom om aan te gaan hangen.

Uiteindelijk is de vrouw helemaal niet zo kieskeurig en is het uitzoeken van een presentje als man dus helemaal niet zo moeilijk, als het maar duur is. Een goede beurt is al snel gemaakt als de prijs van het cadeau minimaal drie nullen voor de komma bevat, het liefst glimt en waardig genoeg is voor een eervolle vermelding op Instagram.

Wipje in de maak? Ben je als man door alle stress vergeten dat jij je rond de feestdagen vergrijpt aan liters wijn en whiskey… die maken we dan volgend jaar wel.

Fijne feestdagen en prettige jaarwisseling!

Macbook Pro
* Intel Core i7 (3.8GHz, 6MB cache)
* Retina Display (2880 x 1880 px)
* NVIDIA GeForce GT 750M (Iris)
* 802.11ac Wi-Fi and Bluetooth 4.0
* Thunderbolt 2 (up to 20Gb/s)
* Faster All-Flash Storage (X1)
* Long Lasting Battery (9 hours)
Help ons groter worden!
Onze site is gratis voor iedereen en dat willen we graag zo houden. Graag willen we je vragen onze facebookpagina leuk te vinden. Zo kunnen wij blijven groeien en mis jij geen van onze artikelen! Alvast bedankt en veel leesplezier, het Young Critics-team :-)
YOUNG CRITICS
Non-actief
Op dit moment wordt geen nieuwe content geplaatst op de site. We zijn op de achtergrond bezig met reorganiseren van onze redactie- en publicatiestructuur. In de tussentijd kun je uiteraard onze oude stukken gewoon op de site lezen. Tot snel! Het YC-team.
Bedankt, we nemen z.s.m. contact met je op.