Schappen gevuld met mannen

Wat zou jij doen als de liefde een supermarkt is en de schappen gevuld zijn met mannen? Zou je kiezen voor een snelle hap of een gezonde maaltijd? Een aantrekkelijke aanbieding of een prijzig gerecht? Joyce Kamerbeek deed boodschappen in deze supermarkt en dat viel niet mee…

Toni Blay Toni Blay

Mijn spaarkaart van de Albert Heijn is bijna vol. Weer een mes erbij. Aan één mes heb ik niet zoveel. Ik vraag aan het meisje achter de kassa of ik het boekje vol met stickers niet kan inruilen voor een leuke betrouwbare man.

‘Wat voor een man had u gewenst, mevrouw?’ vraagt het meisje mij.

‘Eén die lief, betrouwbaar en eerlijk is. Hij moet trots zijn op zijn vriendin, mij motiveren en ambities hebben,’ zeg ik terwijl ik haar hoopvol aankijk.

Ze staat op. ‘Natuurlijk mevrouw. Loopt u maar met mij mee.’ Ik loop achter haar aan en bekijk de mannen in de schappen.

‘Dit zijn alle mannen die voldoen aan uw eisen, mevrouw,’ zegt ze. Ik bestudeer ze één voor één. ‘Deze zou goed bij u passen,’ gaat ze verder. ‘Hij heet Erik, is achtentwintig jaar en heeft een goede baan in de marketing. Hij is erg betrouwbaar en loyaal. Houdt u van dieren?’

‘Ja, absoluut.’

Dit is Boris. Hij is dertig jaar en staat ook wel bekend als de onbereikbare man.

‘Nou mevrouw, Erik heeft onlangs een kitten gekocht en is zelf opgegroeid in een huishouden met veel dieren. Daarnaast sport Erik regelmatig, drinkt hij weinig alcohol en kookt hij graag gezond.’

‘Nou, met zo’n aanschaf kan ik mijn garantiebon wel in de papierversnipperaar gooien,’ zeg ik lachend terwijl het meisje het stof van Eriks schouder veegt. Hmm, stoffig. Hoe lang zal Erik daar al staan?

‘Zit er iets tussen? Voor deze mannen heb je wel drie volle spaarkaarten nodig,’ zegt ze terwijl ze de glazen deuren weer dicht doet en wijst naar mijn enige, verfrommelde spaarkaart in mijn hand.

‘Niet echt,’ zeg ik terwijl mijn ogen worden getrokken naar de schappen aan de overkant. ‘Onder welke categorie vallen zij?’ Ik wijs naar de mannen met een jeugdig, spannend glimlachje.

‘O mevrouw, zij voldoen helaas niet aan uw eisen, maar deze zijn wel goedkoper. Precies één spaarkaart,’ zegt ze.

‘Mag ik ze van dichtbij bekijken?’

Is dat niet een beetje wat wij vrouwen doen? Dingen aanschaffen die we niet nodig hebben?

‘Natuurlijk mevrouw, maar weet u het zeker? U kunt ze niet meer ruilen en ondanks dat deze sectie ontzettend populair is, zijn de meeste klanten na een aantal maanden erg ontevreden over hun aanschaf.’

Ik haal mijn schouders op. Mijn zolder staat inmiddels vol met allemaal aankopen die uiteindelijk niet voldeden aan mijn eisen. Is dat niet een beetje wat wij vrouwen doen? Dingen aanschaffen die we niet nodig hebben?

Ze begeleidt me naar de overkant en opent een glazen deur. Mijn ogen worden getrokken naar één van de mannen ergens in het midden. Hij lijkt zelfverzekerd en lacht naar mij, precies zoals ik dat prettig vind. Ik loop naar hem toe om hem wat beter te bestuderen. ‘Wie is dit?’ vraag ik het meisje.

‘Dit is Boris. Hij is dertig jaar en staat ook wel bekend als de onbereikbare man. Hij besteedt zijn vrije tijd graag aan sporten of stappen met zijn vrienden. Hij is nog niet klaar voor een relatie, ook al is hij smoorverliefd. Bij Boris duurt het nog wel een jaar of vijf voor hij begint aan een echte relatie. Toch zijn ze erg populair, mevrouw. Ze liggen nooit langer dan een week in de winkel.’

Als deze sectie echt zo snel weg is uit de schappen, kan ik hem maar beter nu meteen meenemen. Straks krijg ik spijt en is hij weg. ‘Hoi,’ zeg ik terwijl ik mijn hand uitsteek.

Hij glimlacht ondeugend en de toeters en bellen in mijn hoofd gaan af. ‘Hoi,’ zegt hij en hij vouwt zijn handen om de mijne. Ik zie dat het kassameisje tegen me praat, maar ik hoor haar niet. Ik hoor alleen het vuurwerk dat boven onze hoofden uiteenspat. De chemie tussen ons is enorm en de rest van de mannen in de schappen staat te klappen en te joelen. De vrouwen achter mij in de rij gillen en vragen wanneer ze aan de beurt zijn.

Ik heb hetzelfde gevoel als na een middagje shoppen.

Als we bij de kassa aankomen lever ik mijn spaarkaart in. Het meisje kijkt bezorgd en benadrukt nogmaals dat ik mijn aankoop niet meer kan ruilen. ‘Dan schaf ik toch gewoon een andere aan met een nieuwe spaarkaart,’ zeg ik met een knipoog terwijl ik de hand van mijn nieuwe stukje vlees vasthoud.

Hij zegt niks. Hij glimlacht alleen en kijkt mij aan met zijn groene, indringende ogen. Hij is zo fucking sexy.

Ik loop naar buiten met mijn nieuwe aanschaf en voel me voldaan. Ik heb hetzelfde gevoel als na een middagje shoppen. Zodra we de hoek om zijn, kijk ik naar hem en lacht hij opnieuw. Hij zegt nog steeds niks, maar zijn ‘hoi’ was sexy en dat was genoeg. Hij is vast niet zo dom als mijn vorige aanschaf.

Boris is als een nieuwe goedkope jeans. Je koopt ‘m omdat je denkt dat je hem nodig hebt, terwijl je beter kunt investeren in een jeans van goede kwaliteit die iets duurder is en langer meegaat. Toch kies je voor de goedkope jeans, omdat je nog niet klaar bent voor zo’n prijzige aanschaf. Je past hem even, voelt hem aan en bekijkt jezelf met hem in de spiegel, maar de prijs die je ervoor moet betalen houdt je tegen.

Je gaat voor goedkoop, spannend en sexy. Je hebt maar één volle spaarkaart, dus je gaat voor Boris. De komende paar jaar blijf je sparen, net zolang tot je drie volle spaarkaarten hebt om een Erik aan te schaffen. Eén van goede kwaliteit, één die een levenslang mee gaat.

Macbook Pro
* Intel Core i7 (3.8GHz, 6MB cache)
* Retina Display (2880 x 1880 px)
* NVIDIA GeForce GT 750M (Iris)
* 802.11ac Wi-Fi and Bluetooth 4.0
* Thunderbolt 2 (up to 20Gb/s)
* Faster All-Flash Storage (X1)
* Long Lasting Battery (9 hours)
Help ons groter worden!
Onze site is gratis voor iedereen en dat willen we graag zo houden. Graag willen we je vragen onze facebookpagina leuk te vinden. Zo kunnen wij blijven groeien en mis jij geen van onze artikelen! Alvast bedankt en veel leesplezier, het Young Critics-team :-)
YOUNG CRITICS
Non-actief
Op dit moment wordt geen nieuwe content geplaatst op de site. We zijn op de achtergrond bezig met reorganiseren van onze redactie- en publicatiestructuur. In de tussentijd kun je uiteraard onze oude stukken gewoon op de site lezen. Tot snel! Het YC-team.
Bedankt, we nemen z.s.m. contact met je op.