Het nieuws mag best wat positiever!

In de media kom je vooral ellende tegen. Eric de Jong had het daar even helemaal mee gehad en ging op zoek naar positieve berichten. Die bleken echter niet zo makkelijk te vinden als hij dacht.

Joe Shlabotnik positief

Er zijn zoveel negatieve berichten in het nieuws dat je soms echt moet graven om iets positiefs te vinden. Omdat ik een beetje klaar ben met de ellende die ons omringd, ben ik daarom op zoek gegaan naar goede berichten; goed voor de moraal.

Het eerste positieve bericht dat ik tegenkwam is afkomstig van de NS. Nu hoor ik je al denken: NS en positief nieuws? Ja. Echt waar. NS is namelijk met een plan gekomen waarmee ze hopen dat er in de winter met ijzel minder vertraging op het spoor zal zijn. Het bewijs vind je hieronder:

In een tijd van angst, verbijstering en boosheid, kunnen we best wat positieve berichten gebruiken.

Hun oplossing is natuurlijk heel erg simpel en ze hadden het jaren geleden al kunnen bedenken, maar hé, we gingen het hebben over positief nieuws. De NS gaat dus, als er ijzel is, eerder beginnen met rijden met lege treinen. Op deze manier hopen ze dat het spoor beter begaanbaar is voor de reguliere treinen, waardoor er automatisch minder vertraging is. Best positief toch?!

Na flink verder gezocht te hebben ben ik nog een handjevol positief nieuws tegengekomen. Ditmaal niet uit eigen land, maar uit Ierland. Dinsdag 17 november 2015 is namelijk het eerste homohuwelijk in Ierland gesloten. In het artikel staat dat het homohuwelijk in Ierland is toegestaan na een bevolkingsonderzoek. Dit maakt Ierland het elfde land in Europa en het twintigste land in de wereld waar het homohuwelijk is toegestaan. Top!

Het is een beetje teleurstellend, maar mijn zoektocht naar goed nieuws leverde betrekkelijk weinig op.

Het is een beetje teleurstellend, maar mijn zoektocht naar goed nieuws leverde verder betrekkelijk weinig op. Het lijkt me een goede reden om wat meer positief nieuws naar buiten brengen. Het gaat namelijk echt niet enkel slecht met de wereld en een beetje balans is best belangrijk. Zo voorkom je dat mensen denken dat de wereld ten onder gaat aan oorlog, corruptie, ziektes, klimaatproblemen en noem maar op.

Ik vind het frappant dat het enige positieve binnenlandse nieuws dat ik vond de NS is die iets aan wintervertragingen wil doen. En wereldwijd bleef ik steken op het homohuwelijk. Er is vast veel meer goed nieuws dan dat, maar blijkbaar is dat niet belangrijk genoeg. Jammer, want in een tijd van angst, verbijstering en boosheid, kunnen we best wat positieve berichten gebruiken. Dat geeft net dat beetje energie om er weer tegenaan te kunnen.

Macbook Pro
* Intel Core i7 (3.8GHz, 6MB cache)
* Retina Display (2880 x 1880 px)
* NVIDIA GeForce GT 750M (Iris)
* 802.11ac Wi-Fi and Bluetooth 4.0
* Thunderbolt 2 (up to 20Gb/s)
* Faster All-Flash Storage (X1)
* Long Lasting Battery (9 hours)
Help ons groter worden!
Onze site is gratis voor iedereen en dat willen we graag zo houden. Graag willen we je vragen onze facebookpagina leuk te vinden. Zo kunnen wij blijven groeien en mis jij geen van onze artikelen! Alvast bedankt en veel leesplezier, het Young Critics-team :-)
YOUNG CRITICS
Non-actief
Op dit moment wordt geen nieuwe content geplaatst op de site. We zijn op de achtergrond bezig met reorganiseren van onze redactie- en publicatiestructuur. In de tussentijd kun je uiteraard onze oude stukken gewoon op de site lezen. Tot snel! Het YC-team.
Bedankt, we nemen z.s.m. contact met je op.