Lef, een uitgestorven fenomeen

De lefschoppers vandaag de dag zijn helden op sokken en hij die wel uit de voeten kan met de term held sterft langzaam maar zeker uit.

AM Renault 14565051873_28379d2091_o

Lef.

Het onder druk en risico de strijd aandurven gaan met angsten.

Benodigdheden? Een ouderwets gezegd stel stalen ballen!

Een uitgestorven fenomeen. Een dinosaurusfossiel onder lagen van lafheid bedolven. De durf om jezelf te zijn in plaats van het sociaal geaccepteerde imago wat eenieder schetst aan de buiten wereld. Het lef om open en vriendelijk te zijn in een gesloten en onaardige maatschappij. Slechts een uitgezonderde enkeling beschikt over de mentaliteit om zijn eigen identiteit te vormen zonder de volgende trend te volgen. Slechts een aantal zwarte schapen verlaten door de kudde durven zich uit te spreken tegen de massa. Waar zijn de mannen gebleven die een jongen op straat assistentie bieden wanneer hij door een groepje jongens in elkaar geschopt wordt? Waar zijn de helden die zich niet schamen om een medemens in nood te helpen?

Al deze hersenspinsels liepen door het web in mijn gedachtegang na een voorval een aantal weken terug. Ik stond op Utrecht CS te wachten op het vervoermiddel wat alleen ‘perron geluk’ op tijd komt. Zoals gewoonlijk ontstaat er een heuse mengelmoes bij de deuren wanneer de trein arriveert en tot stilstand komt. Iets voor mij stond een blinde mevrouw met haar duidelijk zichtbare stok die haar entree in het voertuig wilde maken. Ik nam vanzelfsprekend aan dat er iemand zo attent zou zijn om haar te assisteren hierbij. Tot mijn grote verbazing vernam ik dat mensen zich zodanig voordrongen dat de blinde mevrouw geduwd werd en op de grond viel. Helaas was dit nog niet het ergste van alles. De daders in kwestie keken om en vluchtten snel de trein in. De getuigen stapte over haar heen en lieten haar ‘links’ liggen.

Met plaatsvervangende schaamte voor mijn asociale medemens hielp ik de mevrouw omhoog en vroeg haar of ze pijn had van de val. Ik schatte haar boven de 60 door de vergrijsde kleding en haarkleur. Ondanks haar leeftijd was ze stug en gaf ze geen krimp na toch een beetje gekalmeerd te zijn na de schrik. Geen van de mensen om ons heen in de trein had empathie hoger in het vaandel staan dan een plaats bemachtigen in de trein naar werk. Geen van hen had het lef om het juiste te doen en zijn menselijkheid te tonen. Geen van hen durfde een helpende hand te bieden aan zij die het nodig had.

We leven in een tijd waarin het stoer geacht wordt om met een groep een man te bevechten en nadat hij op de grond ligt zijn hoofd in te trappen. De lefschoppers vandaag de dag zijn helden op sokken en hij die wel uit de voeten kan met de term held sterft langzaam maar zeker uit.

Gelieve zou ik daarom met uw hulp een fonds in het leven roepen om het uitsterven van deze nog niet genoeg beschermde diersoort te voorkomen. Heb gelieve het lef om jezelf te zijn en je niets aan te trekken van andere hun mening. Steun stichting Lef door het tolerantie-krediet op uw levensrekening te doneren en het lef te hebben aardig te zijn voor elkaar.

Bij voorbaat dank,

Christopher Blok

Macbook Pro
* Intel Core i7 (3.8GHz, 6MB cache)
* Retina Display (2880 x 1880 px)
* NVIDIA GeForce GT 750M (Iris)
* 802.11ac Wi-Fi and Bluetooth 4.0
* Thunderbolt 2 (up to 20Gb/s)
* Faster All-Flash Storage (X1)
* Long Lasting Battery (9 hours)
Help ons groter worden!
Onze site is gratis voor iedereen en dat willen we graag zo houden. Graag willen we je vragen onze facebookpagina leuk te vinden. Zo kunnen wij blijven groeien en mis jij geen van onze artikelen! Alvast bedankt en veel leesplezier, het Young Critics-team :-)
YOUNG CRITICS
Non-actief
Op dit moment wordt geen nieuwe content geplaatst op de site. We zijn op de achtergrond bezig met reorganiseren van onze redactie- en publicatiestructuur. In de tussentijd kun je uiteraard onze oude stukken gewoon op de site lezen. Tot snel! Het YC-team.
Bedankt, we nemen z.s.m. contact met je op.