Mannen met een grote bek

Mannen met een grote bek: verneukt, verpest en niet in staat om ook maar enigszins een gevoel onder woorden te brengen. Joyce Kamerbeek weet er alles van en begint ze zelfs te snappen.

Dennis Skley 8105550657_a505f5b006_k

Ik geloof dat ik ze langzaam begin te snappen, de mannen met een grote bek. Met ze meelullen werkt voornamelijk het beste, ondanks de frustraties die het mij oplevert. Nooit kan er één een gesprek voeren zonder zich te gedragen als een mislukte Christian Grey: verneukt, verpest en niet in staat om ook maar enigszins een gevoel onder woorden te brengen. Ik hoopte altijd dat het boek en de film 50 tinten zou zorgen voor meer fun in de slaapkamer, maar het is vooral een vrijbrief geworden voor mannen om zich emotioneel af te sluiten en te zeggen hoe verneukt ze zijn. Het is in ieder geval een goede manier om je in te dekken voor het geval de vrouw meer van je wilt dan alleen seks.

Voor ik hier verder op in ga wil ik vooral benadrukken dat ik deze frustratie zeker niet heb tegen alle mannen op de aardbol, het gaat om een klein percentage en laat dit nou net het percentage zijn dat mijn aandacht trekt.

Na jarenlang ervaring met het verneukte soort mannen, begin ik ze eindelijk te snappen.

De normale man, dus de man die zich niet gedraagt als een mislukte Christian Grey, zal waarschijnlijk zeggen dat het mijn eigen probleem is, omdat ik op de verkeerde man val. Ik kan niet anders zeggen dan dat ze daar helemaal gelijk in hebben. Ik ben nou eenmaal een avonturier en ik houd van spanning. Ik kan mij niet meer herinneren wanneer ik voor het laatst op een emotioneel stabiel persoon verliefd ben geweest. Je weet wel, zo’n man die precies weet wat hij wil, alles op een rijtje heeft en op een zaterdagavond zegt “zullen we wat te eten bestellen schat?”, terwijl hij een arm om je heen slaat en jullie sterren dansen op het ijs zitten te kijken. Niks mis mee, ik weet hoe erg ik hier naar hunkerde toen ik in een relatie zat en dit nooit te horen kreeg. Ik realiseer mij dat ik te maken heb met het ‘ik-weet-niet-wat-ik-wil-syndroom’, maar hé, wie weet het tegenwoordig wel?

Na jarenlang ervaring met het verneukte soort mannen, begin ik ze eindelijk te snappen. Het begint zelfs langzaam een spelletje te worden, hoe vervelend ik dat soms ook vind. Ik was altijd degene die de spelletjes verafschuwde omdat ik, als hopeloze romanticus, toch wel iets beters te doen had dan fucken met de liefde. Toch betrap ik mijzelf er weer op, maar ik weet ook dat je wel moet als je interesse hebt in iemand die niet capabel genoeg is om gewoon even voor vijf minuten zich te gedragen als een normale volwassen vent. Ik hoef geen sushi van Thuisbezorgd en ik hoef ook geen sterren dansen op het ijs te kijken, ik wil gewoon een normaal gesprek voor vijf minuten waarin je me vertelt wat je van me wilt, of juist niet, wat je voelt of wat je niet voelt.

Ik was altijd degene die de spelletjes verafschuwde, omdat ik als hopeloze romanticus toch wel iets beters te doen had dan fucken met de liefde.

Ik heb er zelf ook een handje van om er omheen te draaien en niet te zeggen wat ik denk of voel. Misschien is dat een vrouwenkwaaltje, omdat we bang zijn om gekwetst te worden. Bij vrouwen heeft het niks met ons ego te maken. Jezelf openstellen is best een ding, vooral wanneer je in het verleden keihard op je plaat bent gegaan en de liefde van je leven de vlinders in je buik met een natte krant tegen de muur sloeg. Dat is hoe het soms gaat in de liefde en dat moeten we accepteren, toch?

Wel is er een reden waarom wij vrouwen altijd de neiging hebben om bepaalde dingen bespreekbaar te maken. Dat geeft ons namelijk duidelijkheid en dan kunnen we zelf bepalen of we er mee verder willen of niet. Mannen daarentegen, doen liever geen uitspraken omdat ze a) een vrouw geen valse hoop willen geven of b) ze bang zijn dat ze er vandoor gaat als ze aangeven dat het nooit iets wordt, wat betekent dat de man in dit geval ook geen schijn van kans meer heeft want iedereen weet: als een vrouw er eenmaal klaar mee is, dan is ze ook echt klaar.

Het spel

Ik begreep het spel nooit omdat het heel erg tegen mijn principes in ging. Als je hart op je tong ligt en je iemand het liefst een corrigerende tik op zijn achterhoofd geeft omdat hij zich gedraagt als een mislukte Mr. Grey, dan is dit nog best een uitdaging. Ik besloot er aan mee te doen, het spel. Gewoon om te kijken wat het me zou brengen. De afgelopen twee jaar kwam ik erachter wat de sleutel tot succes is bij dit soort. Geef hem wat hij wil. Wanneer hij niet in staat is om concrete uitspraken te doen waar jij iets mee kan, dan lul je gewoon lekker mee met zijn slappe geouwehoer, zeg hem precies wat hij denkt te willen horen uit jouw mond.

Het zijn de mannen waar je doorheen prikt als vrouw omdat we het inmiddels wel kennen, dat ‘kijk-hoe-verneukt-en-cool-ik-ben-spelletje’.

Hij zal er dan snel achter komen hoe belachelijk het eigenlijk allemaal klinkt wat hij zegt, want laten we eerlijk zijn, over de tegenstrijdigheid van sommige mannen kun je boeken vol schrijven. Daarnaast hebben ze er ook een handje van uitspraken te doen die ze later weer vergeten en wanneer je die uitspraken terug in hun gezicht gooit, dan hebben ze dat nooit gezegd of ze bedoelde het niet zo. Ik raad dan ook vooral aan om slap geouwehoer vast te leggen met je telefoon, dan heb je in ieder geval bewijs.

Ik houd van deze gecompliceerde mannen. Hun zogenaamde zelfverzekerdheid druipt langzaam van hun af wanneer ze zichzelf tegenspreken en je proberen wijs te maken dat je beter verdient. Het zijn de mannen waar je doorheen prikt als vrouw omdat we het inmiddels wel kennen, dat ‘kijk-hoe-verneukt-en-cool-ik-ben-spelletje’. Het zijn de mannen met een grote bek, maar met een klein hartje.

Macbook Pro
* Intel Core i7 (3.8GHz, 6MB cache)
* Retina Display (2880 x 1880 px)
* NVIDIA GeForce GT 750M (Iris)
* 802.11ac Wi-Fi and Bluetooth 4.0
* Thunderbolt 2 (up to 20Gb/s)
* Faster All-Flash Storage (X1)
* Long Lasting Battery (9 hours)
Help ons groter worden!
Onze site is gratis voor iedereen en dat willen we graag zo houden. Graag willen we je vragen onze facebookpagina leuk te vinden. Zo kunnen wij blijven groeien en mis jij geen van onze artikelen! Alvast bedankt en veel leesplezier, het Young Critics-team :-)
YOUNG CRITICS
Non-actief
Op dit moment wordt geen nieuwe content geplaatst op de site. We zijn op de achtergrond bezig met reorganiseren van onze redactie- en publicatiestructuur. In de tussentijd kun je uiteraard onze oude stukken gewoon op de site lezen. Tot snel! Het YC-team.
Bedankt, we nemen z.s.m. contact met je op.