Vluchtelingen zijn kut

Het vluchtelingendebat gaat het al een tijdje nauwelijks meer over de vluchtelingen; het debat is gedevalueerd in een verbale piswedstrijd waarin wie de ander de ziekste burns kan geven centraal staat.

Peter 2898021822_ccf5f43d5f_o

Ik heb echt mijn best gedaan om me niet te mengen in wat, in mijn ogen, de tumor van 2015 is: de vluchtelingendiscussie. Dagen, weken, maanden gingen voorbij. Ik hoopte op een snel einde aan al het gezeik, maar dat mocht niet baten. Nu Nederland uit het EK is gesloopt (omdat ‘anaal vernederd’ zo cru klinkt) lijkt de vluchtelingendiscussie zelfs kans te hebben om de nieuwe nationale volkssport te worden! Alleen gaat het al een tijdje nauwelijks meer over de vluchtelingen; het debat is gedevalueerd in een verbale piswedstrijd waarin wie de ander de ziekste burns kan geven centraal staat.

Grofweg 3 maanden geleden begonnen we hier in Nederland daadwerkelijk de effecten te ervaren van de oorlog in Syrië en omstreken. Een gigantische stroom aan vluchtelingen kwam onze grenzen over, en heeft zich inmiddels door heel het land verspreid in hun zoektocht naar onderdak en veiligheid. Nu nog komen er elke dag meer en meer bij. Kunnen we het die mensen kwalijk nemen dat ze gevlucht zijn? Het antwoord is kort en simpel: NEE OETLUL! Die mensen komen uit een OORLOGSGEBIED! Als de Duitsers morgen zin hebben in een tweede poging onze mooie dijken te stelen, betwijfel ik of ieder van ons in Nederland wil blijven. Waarom zouden zij wel in hun land moeten blijven terwijl de kogels, bommen, en raketten door de lucht zoeven?

Moeten we dan blij zijn met de vluchtelingen? NEE PIKHOOFD! Die mensen vluchten naar een land dat ook zijn eigen problemen heeft, en het zou fijn zijn geweest als we die eerst op konden lossen. Als er morgen ineens een vreemde voor je deur staat die gratis bij je in komt wonen, ben je waarschijnlijk ook niet blij.

Als de Duitsers morgen zin hebben in een tweede poging onze mooie dijken te stelen, betwijfel ik of ieder van ons in Nederland wil blijven.

Ik denk dat we het allemaal over een ding eens kunnen zijn: vluchtelingen zijn kut. Niet de mensen zelf, maar vluchtelingen als een verschijnsel. Vluchtelingen ontstaan wanneer het in hun land van herkomst zo uitermate kut is, dat ze liever alles en iedereen achterlaten om elders een betere toekomst op te kunnen bouwen. Het land van herkomst is een bodemloze, uitzichtloze put. Een kooi gevuld met dood en verderf en ongeluk. Mensen, ik word al nerveus als ik de straat over moet steken om bij de supermarkt te komen, laat staan als ik met gevaar voor eigen leven een heel land door moet reizen, in de overtuiging dat stationair blijven nóg kutter is.

En wat doen wij? Kijken we naar de bron van het probleem, de oorzaak? Maken we standvastig een moeilijke beslissing hoe we dit op kunnen lossen? Zorgen we dat er wat verbeterd wordt in de wereld

NEE!

In plaats van iets nuttigs te doen, hebben we besloten om onszelf op te splitsen in groepen die ‘voor’ en ‘tegen’ de vluchtelingen zijn, en allebei de groepen zijn zo mogelijk even idioot. Mensen die voor vluchtelingen zijn behandelen onze gasten alsof het allemaal Boeddha’s zijn, alsof de zon regelrecht uit hun anus schijnt, en zij niet alleen de sleutel naar geluk bij zich dragen, maar ook het geneesmiddel tegen kanker hebben, en stervende honden kunnen genezen door over ze heen te pissen.

Mensen die tegen vluchtelingen zijn bewijzen weer eens dat chemische castratie helemaal niet zo’n slecht idee is in sommige gevallen. Als je ze kunt ontcijferen (serieus, één van hun zinnen bevat meer typefouten dan dat er vluchtelingen binnenkomen) blijkt dat ze maar al te graag spookverhaaltjes verzinnen en statistieken uit hun reet trekken om iets van geloofwaardigheid op te bouwen. Als ik hen moet geloven zijn vluchtelingen juist weer de oorzaak van kanker en stervende honden.

Het is hoogtijd dat we deze uitermate zinloze discussie de nek omdraaien.

Het is hoogtijd dat we deze uitermate zinloze discussie de nek omdraaien. Je hoeft niet in je blote reet voorovergebogen te staan om de vluchtelingen te accepteren, en je bent net zo min een fanatieke Neonazi als je wat minder blij bent met de vluchtelingen. Voor of tegen vluchtelingen zijn is net zo nuttig als tegen warm of koud weer zijn: niet. Je mag je preferenties hebben, graag zelfs! Vrijheid van meningsuiting en al die shit. De simpele waarheid is dat je de vluchtelingenstroom niet tegenhoudt. Niet alleen, niet samen, en al helemaal niet gescheiden. Niet voordat de oorzaak is aangepakt: oorlog en onrust in het land van herkomst.

Het is tijd om te stoppen met gesplitst denken in extremen en te beginnen met samen zoeken naar oplossingen. Omdat we samen sterk staan en al die zoetsappigheid natuurlijk, maar vooral omdat ik voor 2016 aanbreekt minstens 1 dag wil hebben zonder nutteloos gemekker.

Macbook Pro
* Intel Core i7 (3.8GHz, 6MB cache)
* Retina Display (2880 x 1880 px)
* NVIDIA GeForce GT 750M (Iris)
* 802.11ac Wi-Fi and Bluetooth 4.0
* Thunderbolt 2 (up to 20Gb/s)
* Faster All-Flash Storage (X1)
* Long Lasting Battery (9 hours)
Help ons groter worden!
Onze site is gratis voor iedereen en dat willen we graag zo houden. Graag willen we je vragen onze facebookpagina leuk te vinden. Zo kunnen wij blijven groeien en mis jij geen van onze artikelen! Alvast bedankt en veel leesplezier, het Young Critics-team :-)
YOUNG CRITICS
Non-actief
Op dit moment wordt geen nieuwe content geplaatst op de site. We zijn op de achtergrond bezig met reorganiseren van onze redactie- en publicatiestructuur. In de tussentijd kun je uiteraard onze oude stukken gewoon op de site lezen. Tot snel! Het YC-team.
Bedankt, we nemen z.s.m. contact met je op.