Vrijgezelle vrouwen hebben ook seks

Dit artikel gaat over seks. Ja, je leest het goed, seks seks seks. Nu we dat open en bloot op tafel hebben gelegd hoeven we er niet meer om heen te draaien. Let's talk sex.

Laatst schreef ik een artikel op mijn eigen blog over casual seks. Ik verbaas mij namelijk over de meningen die gevormd worden door mensen wanneer een vrouw de bloemetjes buiten zet. Ik geloof niet in de term casual seks omdat seks allesbehalve casual is. Geloof ik in seks zonder bijbedoelingen? Ja, waarom niet. Seks zonder bijbedoelingen is niet casual. Het is fijn en leuk en als je beiden geen verwachtingen hebt, kan het prima werken. Het is 2015 en sommige mensen moeten hun eigen bekrompenheid eens goed onder de loep nemen voordat ze oordelen over het seksleven van een ander.

De één kiest ervoor om hun maagdelijkheid te bewaren tot het huwelijk. Anderen kiezen ervoor om zoveel mogelijk ervaring op te doen voor ze zich binden aan een vaste partner. Beiden prima, het is maar net wat je zelf wil.

Tussen seks hebben en de liefde bedrijven zit een heel dunne lijn, vooral wanneer je elkaar zowel fysiek als emotioneel goed aanvoelt in bed.

Ondanks dat seks zonder bijbedoelingen prima kan, geloof ik niet dat het gezond is om dit een lange tijd vol te houden met dezelfde persoon. Hoe je het ook wendt of keert, je kunt niet om het feit heen dat er geen persoon in jouw omgeving is die zo ‘diep’ gaat als de persoon waarmee je het bed deelt, in de meest letterlijke vorm. Tussen seks hebben en de liefde bedrijven zit een heel dunne lijn, vooral wanneer je elkaar zowel fysiek als emotioneel goed aanvoelt in bed. Het kan ervoor zorgen dat je na verloop van tijd niet alleen meer seksuele gevoelens voor iemand hebt, maar je het opeens ook erg fijn vindt om samen te zijn wanneer je niet in bed ligt te wipwappen. Het is daarom ook nogal jaren vijftig om te denken dat je pas na een paar dates met iemand het bed in mag duiken. Seks is een belangrijk onderdeel van een relatie, het is niet essentieel,  maar als de seks goed is, dan is dat wel erg fijn. Als de klik in bed goed is en je wil elkaar beter leren kennen, dan kan die volgorde ook prima werken. Als we ons moeten gaan houden aan de richtlijnen van daten dan is de lol er vanaf. Als je doet wat je gevoel je ingeeft dan is dat de beste manier. Zorg alleen wel dat je je principes thuis laat. Niemand hoeft achteraf te horen ‘je was te makkelijk, dat maakt je minder interessant’.

Seks is intiem, het is fijn, het is lekker en iedereen doet het: je ouders, je opa en oma en ook vrouwen zonder relatie. Ondanks dat we in een tijdperk leven  waarin heel veel kan en heel veel mag, vooral in Nederland, lijken mensen het nog steeds wat vreemd te vinden wanneer een vrouw lekker haar ding doet. Terwijl de mannen high fives krijgen en ervaring op doen, moet de vrouw zich gedragen. Een maagd zijn is geen must, maar stiekem vinden mannen het wel fijn als een vrouw niet meer dan vijf mannen op haar lijstje heeft staan. Best hypocriet als je bedenkt dat mannen gemiddeld meer bedpartners hebben.

Terwijl de mannen high fives krijgen en ervaring op doen, moet de vrouw zich gedragen.

Wanneer je een relatie hebt is het vrij gebruikelijk dat je seks hebt met elkaar. Afhankelijk van de cultuur en het geloof uiteraard. In de Jackie stond in 2013 een verhaal van een vrouw die vertelde dat ze meer dan 100 bedpartners heeft gehad tijdens haar wilde vrijgezelle jaren. Het kwam neer op één keer per week seks. Waarschijnlijk zijn er genoeg mensen die een relatie hebben die geen genoegen nemen met één keer in de week. Stel je voor dat jij als man of vrouw drie keer in de week seks hebt en je moet het opeens met één of misschien wel geen één keer doen. Sucks right? Dat bedoel ik. Natuurlijk is meer dan honderd wel extreem en maakt het je niet heel exclusief, maar dat wil niet zeggen dat het per definitie fout is.

Als het op seks aankomt ben ik niet preuts. Ik praat er makkelijk over en ik heb er ook geen probleem mee om het te doen. Het hangt er natuurlijk vanaf met wie, het moet wel leuk blijven. Ik ben mijn wilde haren nog lang niet kwijt. Soms voel je gewoon aan dat dit je moment is om te genieten omdat er een dag komt dat Mr. Right opeens voor je neus staat. Ik wil dan niet terugkijken naar een paar saaie vrijgezelle jaren als ik ook in de lampen had kunnen hangen en uit mijn dak had kunnen gaan, ook in bed.

Waarom moeilijk doen als je een geweldige tijd kan hebben samen?

Ik merk zelf dat seks een grote rol speelt tijdens het daten. Of je het nou op date één doet of op date tien, als het klikt dan klikt het. Als je uit principe wil wachten tot date tien dan is dat prima, ik zet mijn principes liever opzij op zo’n moment. Waarom moeilijk doen als je een geweldige tijd kan hebben samen?

Toch zijn er nog steeds genoeg bekrompen kerels die vinden dat ze er een mening over mogen vormen als je het bed hebt gedeeld met ze na de eerste date, of zelfs helemaal geen date. Best vreemd als je bedenkt dat zij net zo hard meededen. Als jij te makkelijk bent, dan zijn zij net zo makkelijk. Er is namelijk geen verschil tussen de man en de vrouw en als de man high fives mag krijgen voor zijn seks avonturen dan mag de vrouw dat ook.

Of je nu kiest voor een relatie of het vrijgezelle leven, iedereen heeft behoeften. Dat is geen bullshit, zo zit het menselijk lichaam in elkaar en dat kan niemand ontkennen. Als je het daar niet mee eens bent, heb je vroeger niet goed opgelet bij Biologie.

De foto komt van Photodune.
Macbook Pro
* Intel Core i7 (3.8GHz, 6MB cache)
* Retina Display (2880 x 1880 px)
* NVIDIA GeForce GT 750M (Iris)
* 802.11ac Wi-Fi and Bluetooth 4.0
* Thunderbolt 2 (up to 20Gb/s)
* Faster All-Flash Storage (X1)
* Long Lasting Battery (9 hours)
Help ons groter worden!
Onze site is gratis voor iedereen en dat willen we graag zo houden. Graag willen we je vragen onze facebookpagina leuk te vinden. Zo kunnen wij blijven groeien en mis jij geen van onze artikelen! Alvast bedankt en veel leesplezier, het Young Critics-team :-)
YOUNG CRITICS
Non-actief
Op dit moment wordt geen nieuwe content geplaatst op de site. We zijn op de achtergrond bezig met reorganiseren van onze redactie- en publicatiestructuur. In de tussentijd kun je uiteraard onze oude stukken gewoon op de site lezen. Tot snel! Het YC-team.
Bedankt, we nemen z.s.m. contact met je op.