Het fuckbuddy-tijdperk voorbij

Tegenwoordig is het een stuk makkelijker om ergens in te stappen waar je ook weer heel makkelijk uit kan stappen. Zolang je niks officieel maakt, is het heel makkelijk om te zeggen 'maar we hebben nooit iets serieus gehad'. Hierdoor word je eigenlijk al aangepraat dat verdriet hebben om iets wat nooit 'echt' is geweest niet nodig en totaal ongepast is. Geen gejank dus.

Daar zit je dan, tegenover elkaar. Je bent inmiddels al 14 maanden aan het daten. Je noemt het maar 14 maanden, dat klinkt minder sneu. Net als moeders die zeggen dat hun kind 20 maanden is, het is bijna 2 jaar. Hou ermee op!

Je vraagt je af of je het nu eindelijk kan vragen: zijn we exclusive? Hebben we een relatie, verkering, zitten we al onder elkaars plak? Hoe ouder je wordt ,hoe lastiger de vraag. Tegenwoordig is scharrelen zelfs overbodig. Een fuckbuddy is genoeg, het voldoet aan de eisen. Je hebt seks, meer heb je toch niet nodig?

Films als ‘No strings attached’ en ‘Love and other drugs’ zijn mooie voorbeelden. De scharrels in beide films zijn eigenlijk uit de hand gelopen fuckbuddy’s. Onpersoonlijke, snelle seks verandert langzaam in blijven slapen en samen een ontbijtje eten. Toch is er altijd één die uiteindelijk gevoelens krijgt en verliefd wordt. Die persoon is de lul.

Tot een maand geleden was ik mij niet bewust van het feit dat een fuckbuddy echt letterlijk een fuckbuddy is. Niets meer, niets minder. Een scharrel daarentegen, daar doe je drankjes mee, eet je af en toe een hapje mee en hij of zij blijft slapen. Als de seks goed was, dan maak je ook nog een ontbijtje. Lijkt verdacht veel op een relatie als je het mij vraagt. Het enige verschil is dat je dit allemaal ook nog met zoveel mogelijk andere mag doen als je wil. De vrijheid…

Ik ben er de afgelopen paar jaar achter gekomen dat ik in geen van die dingen goed ben. En dan heb ik het over relaties, scharrelen, fuckbuddy’s, daten of exclusive zijn. Ik weet namelijk van geen één de definitie te vertellen, behalve die van een relatie. En zelfs daar ga ik de mist in, want schijnbaar val ik onder de categorie ‘vrouwen met een hoog verwachtingspatroon’. Verwachtingen hebben in een relatie, dat kan natuurlijk écht niet!

Tegenwoordig is het een stuk makkelijker om ergens in te stappen waar je ook weer heel makkelijk uit kan stappen. Zolang je niks officieel maakt, is het heel makkelijk om te zeggen ‘maar we hebben nooit iets serieus gehad’. Hierdoor word je eigenlijk al aangepraat dat verdriet hebben om iets wat nooit ‘echt’ is geweest niet nodig en totaal ongepast is. Geen gejank dus.

In Amerika is er een scheidingspercentage van meer dan 50%. In Nederland gaat het percentage ook omhoog. De luiheid en de laksheid van echtparen, om nog te vechten voor hun huwelijk, bezorgt mij plaatsvervangende schaamte. Als de koek op is, dan is de koek op. Maar anno nu breien echtparen er liever snel een eind aan, in plaats van te vechten om terug te krijgen wat ze ooit hadden. Op de badplaatsen in Ibiza staan met je midlife crisis is tenslotte vééél leuker.

Sommige mensen worden gewoon verliefd op een ander na 15 jaar. Dat gebeurt en daar doe je niks aan. Iedereen verdient het om ultiem geluk te voelen. Probeer alleen te vechten voor wat je ooit gelukkig maakte. Vaak zit het er nog, je moet er alleen voor werken om het terug te vinden. Niets in een huwelijk of relatie komt zomaar aanwaaien, je moet er iets voor doen.

Ik kan met trots zeggen dat ik een goed voorbeeld heb. Twee kanjers van ouders die na meer dan 25 jaar huwelijk nog steeds van elkaar houden en verliefd zijn. Je hebt ups en je hebt downs. Het zijn juist de grote tegenslagen die je relatie of huwelijk op de proef stellen en daaruit blijkt al snel wie de ‘zwakkeling’ is, want wanneer er één bezwijkt onder de druk, dan is het vaak gedaan met de liefde.

Mijn moeder zegt daarom altijd “Als je echt verliefd bent, ga dan kamperen. Sla je elkaar niet de tent uit na een week, dan zit het goed.”

De foto is gemaakt door Kevin Jakoo.
Macbook Pro
* Intel Core i7 (3.8GHz, 6MB cache)
* Retina Display (2880 x 1880 px)
* NVIDIA GeForce GT 750M (Iris)
* 802.11ac Wi-Fi and Bluetooth 4.0
* Thunderbolt 2 (up to 20Gb/s)
* Faster All-Flash Storage (X1)
* Long Lasting Battery (9 hours)
Help ons groter worden!
Onze site is gratis voor iedereen en dat willen we graag zo houden. Graag willen we je vragen onze facebookpagina leuk te vinden. Zo kunnen wij blijven groeien en mis jij geen van onze artikelen! Alvast bedankt en veel leesplezier, het Young Critics-team :-)
YOUNG CRITICS
Non-actief
Op dit moment wordt geen nieuwe content geplaatst op de site. We zijn op de achtergrond bezig met reorganiseren van onze redactie- en publicatiestructuur. In de tussentijd kun je uiteraard onze oude stukken gewoon op de site lezen. Tot snel! Het YC-team.
Bedankt, we nemen z.s.m. contact met je op.