Agressieve tiener-monsters

Je bent geschift als je denkt dat het normaal is dat je als 16-jarig meisje een kind net zolang mag trappen tot ze in het ziekenhuis beland met een hersenschudding. Wat nou kutmarokkanen of wijzen naar andere culturen! Ik heb het over die Nederlandse snolletjes die denken dat ze ontzettend stoer zijn wanneer ze een meid tegen de vlakte gooien. Asociaal volk is het.

De filmpjes van meisjes en jongens die elkaar in elkaar trappen vliegen over het internet. Ik walg ervan. Ik walg van de meisjes van 16 die met hun Uggs trappen tegen het hoofd van een meisje dat weerloos op de grond ligt. Ik walg nog meer van de jongetjes van 13 en 14 jaar die een meisje tegen de grond smijten en haar nog net niet half dood slaan. Waarschijnlijk zijn zij in de veronderstelling dat dit normaal is en kan. Simpel gezegd: een IQ van 0. Vorige week weer:

Waar deze kinderen dit leren is voor iedereen onbekend. Mensen wijzen graag met de vingers naar de ouders. Ik ben ervan overtuigd dat de opvoeding er voor een groot deel mee te maken heeft. Toch zijn er genoeg kinderen die de regels van hun ouders aan hun laars lappen en er lekker op los trappen. Niet omdat ze niet opgevoed zijn, maar omdat er een steekje los zit: geschift.

Ja, je bent geschift als je denkt dat het normaal is, dat je als 16 jarig meisje een kind net zolang mag trappen tot ze in het ziekenhuis beland met een hersenschudding. Wat nou kutmarokkanen of wijzen naar andere culturen! Ik heb het over die Nederlandse snolletjes die denken dat ze ontzettend stoer zijn wanneer ze een meid tegen de vlakte gooien. Asociaal volk is het.

Het lijkt steeds vaker of kinderen zich vervelen. Ik kan mij herinneren dat ik als tiener ook wel eens in het speeltuintje achter de school hing. Dan rookte ik stiekem een sigaret en nam ik een hijsje van een joint wat ik niet inhaleerde. Ik vond mezelf toen heel stoer. Mijn beste vriendin en ik brachten onze tijd ook nog vaak door tussen oude babykleertjes. Wanneer alles uit de tassen en dozen was gehaald vroegen we ons af wat we nou eigenlijk van plan waren. Dan lieten we de zooi voor wat het was en gingen we Disney films kijken. We waren 13 of 14, tieners, tieners die Disney films keken.

Toen ik wat ouder was hingen we bij een tunnel, dan staken we vuurwerk af wat lekker knalde. Wij waren klote kinderen, herrieschoppers en we zorgde voor overlast bij de omliggende woningen. Maar slaan en trappen deden wij nooit. Daar waren we te lief voor. Wanneer ik in de stad was en ik zag dat iemand weerloos op de grond lag en klappen kreeg, dan was ik één van de weinige die ertussen sprong met mijn 1.60. Tegenwoordig staan ze erbij en kijken ze ernaar, erger nog… ze filmen het!

De jongeren van tegenwoordig, die van 13, 14, 15 en 16 jaar, die graag trappen tegen het hoofd van andere jongeren, moeten in opvoedkampen gezet worden. Opvoedkampen voor onhandelbare kinderen. Eén voor jongens, één voor meisjes. 21:00 uur de lichten uit en voor 19:00 binnen. Wat? Ze mogen niet eens buiten de poorten. Zet ze alsjeblieft voor een oude rot uit het leger die de regels van vroeger hanteert en geen medelij kent. Iemand die ze manieren bijbrengt en het scheldwoord ‘Kankerhoer’ uit hun geheugen wist. Ze moesten is weten wat kanker inhoud.

Waar de ouders altijd zijn in dit verhaal weet ik niet. Ze schamen zich of rot, of ze zitten thuis met hun dikke kont voor de tv en hebben geen idee dat hun kind andere kinderen in elkaar slaat. Wat de echte reden is dat deze kinderen dit doen zou beoordeeld moeten worden door een psycholoog. Zelf ben ik niet echt te paaien met gedragsproblemen door een aandacht te kort van thuis. Als je een meisje zo hard tegen haar hoofd trapt dat het haar fataal zou kunnen worden, dan gebruik je gewoon je hersenen niet. Dat heeft geen ruk te maken met welke reden dan ook. No mercy. Ik ben voor opvoedkampen, intensieve gedragstherapie en verplicht vrijwilligerswerk voor de ouderen- of gehandicaptenzorg.

En wie mag er opdraaien voor de kosten van de heropvoeding van deze tiener-monsters? Alstublieft, jij, jij en jullie allemaal. Want als we willen dat deze kinderen nog kans hebben op een normale toekomst dan draait de overheid op voor de kosten. En die worden gewoon doorberekent aan ons Nederlanders. We betalen ons niet voor niks scheel aan de belastingen.

De foto is gemaakt door European Parliament.
Macbook Pro
* Intel Core i7 (3.8GHz, 6MB cache)
* Retina Display (2880 x 1880 px)
* NVIDIA GeForce GT 750M (Iris)
* 802.11ac Wi-Fi and Bluetooth 4.0
* Thunderbolt 2 (up to 20Gb/s)
* Faster All-Flash Storage (X1)
* Long Lasting Battery (9 hours)
Help ons groter worden!
Onze site is gratis voor iedereen en dat willen we graag zo houden. Graag willen we je vragen onze facebookpagina leuk te vinden. Zo kunnen wij blijven groeien en mis jij geen van onze artikelen! Alvast bedankt en veel leesplezier, het Young Critics-team :-)
YOUNG CRITICS
Non-actief
Op dit moment wordt geen nieuwe content geplaatst op de site. We zijn op de achtergrond bezig met reorganiseren van onze redactie- en publicatiestructuur. In de tussentijd kun je uiteraard onze oude stukken gewoon op de site lezen. Tot snel! Het YC-team.
Bedankt, we nemen z.s.m. contact met je op.