Tinder-klootzakken

Tinder, de meesten hebben het wel eens een keer gebruikt en vrijwel iedereen kent het van naam. Het begon onschuldig als een dating-app die langzaam verandere in een app voor mensen die even zin hadden om van bil te gaan, een vluggertje. Zelfs de naam scharrel komt vaak niet eens meer ter sprake. Gevoelloze seks nu meteen en als jij niet wil, is mijn volgende match vast wel gewillig.

ta Ryszkowska 7397064130_0ab1ce8c7c_h

Tinder, de meesten hebben het wel eens een keer gebruikt en vrijwel iedereen kent het van naam. Het begon onschuldig als een dating-app die langzaam veranderde in een app voor mensen die even zin hadden om van bil te gaan, een vluggertje. Zelfs de naam scharrel komt vaak niet eens meer ter sprake. Gevoelloze seks nu meteen en als jij niet wil, is mijn volgende match vast wel gewillig.

Waarom ik mij ooit aanmeldde bij Tinder mag Joost weten. Waarschijnlijk omdat ik even eenzaam was en aandacht nodig had. Eén uur en tien matches verder en je komt qua aandacht niks te kort. De openingszinnen waar duidelijk lang over nagedacht is vliegen je om de oren: ‘Weet jij toevallig wat een ijsbeer is die door het ijs zakt? ‘Nee..’ ‘In ieder geval genoeg om het ijs te breken’. Als dit het niveau is van de mannen tegenwoordig dan stap ik in een tijdmachine terug naar de Renaissance. De tijd van Shakespeare, toen maakte mannen vrouwen het hof zonder slap geouwehoer. Het idee van Tinder is leuk, het is alleen zo jammer dat de klootzakken het zo voor ons moeten verpesten.

Enige tijd geleden op een oersaaie zondagmiddag was ik lekker aan het swipen op Tinder. Inner Circle had ik inmiddels links laten liggen. Om toegelaten te worden moest je teveel moeite doen, zo wanhopig was ik niet. Ik besloot mijn bereik te vergroten, gewoon nieuwsgierig wat er zich buiten Amsterdam bevond.

De eerste klootzak kwam voorbij. Ja Rick, toch twee keer nadenken voor je aan zo’n app begint. De vriendinnen van je vriendin zitten ook op Tinder. Deze middag kwam ik precies vijf mannen tegen die blijkbaar te vaak naar Sisterwives kijken. Al jaren ‘gelukkig’ in een relatie, maar duidelijk behoefte aan nog een stuk of vier andere vrouwen. Als ik het kan zien, kunnen anderen dat ook en voor je het weet is je relatie naar de knoppen. Dat was het vast waard, die gezellige en geile gesprekken op Tinder met die snol van verderop.

Ik vertrouw de mannen op Tinder net zoveel als die irritante figuren die je rond 17:00 bellen met één of ander lul verhaal en je een abonnement aan proberen te smeren. Vervelende sales praatjes, daar zijn ze goed in op Tinder. Zichzelf verkopen kunnen ze goed, een toepasselijke naam voor ze zou zijn: Tinderhoeren.

De spelletjes die de Tinder-klootzakken spelen zijn slim. Ze lullen wat over wat hun dagelijks bezig houdt, ze laten een enkele keer vallen dat ze al wat serieuze relaties achter de rug hebben en hun hobby’s zijn onder andere koken en lekker stappen met de boys. Maar niet vaak, nee dat doen ze nog maar één keer in de maand. Of ze nou opzoek zijn naar iets serieus is nooit helemaal duidelijk en dat komt ook nooit echt ter sprake. Wat ze wel van je willen komt ook niet ter sprake, ook al weet je vaak zelf het antwoord al. Ondanks mijn twijfels over deze app, verbaast het mij toch niet dat er relaties uit ontstaan. Het is tenslotte een dating-app en tussen al die rotte appels en klootzakken zitten er vast een paar tussen die snakken naar de liefde en er lekker op los swipen, opzoek naar hun soulmate.

De Tinder-klootzakken, de mannen met een relatie en de mannen die willen wippen. De mannen die zeggen hoe graag ze hun moeder bezoeken in het weekend en dat ze hun wilde haren kwijt zijn, hoe aantrekkelijk je bent en hoe jij vooral het enige meisje bent waar ze tot nu toe zo’n open en gezellig gesprek mee hebben gehad. De Tinder-mannen, niet veel anders dan de mannen die ik ontmoet in de niet-virtuele wereld in Amsterdam. De mannen van mijn leeftijd in een stad waar alles kan, bijna alles mag en waar niks te gek is. Als vrouw ben je niet één uit duizenden. Je bent één van de duizend en voor jou duizend anderen.

Ik neem Tinder met een korreltje zout, net als de mannen die hier aanwezig zijn. Afgelopen weekend nam ik afscheid van deze grappige maar toch wat sneue app. Ik geloof dat er heus nog wel wat echte mannen rondlopen in een stad als Amsterdam en die ontmoet ik toch liever in de kroeg. Ook al zit het grootste deel onderuit gezakt, lui en afwachtend tot een vrouw langs komt en zich op hem werpt. De echte mannen hier zijn schaars en het veroveren van een echte Amsterdamse man kost discipline en doorzettingsvermogen. Heb je die niet, dan zijn er voor jou 1000 anderen die dat wel hebben. De tijd waarin een man op duel gaat voor een vrouw is voorbij. Vandaag de dag gaan de vrouwen op duel voor de man en hoe meer gewild hij is, hoe harder er gevochten wordt.

 • Pingback: Ik ben een hoer en Tinder is mijn pooier – Young Critics()

 • Pingback: Tinder-bitches van Mars – Young Critics()

 • man

  klootzakken op tinder, je vergeet de tindersletjes die er alleen maar zitten voor de aandacht, hypocriet artikel #mannenhatertje

 • Wat een reacties….
  Je hoeft het niet te lezen

 • Haha, ik heb niet naar huhhh zijn Horse gekeken hoor.
  Had geen idee in het begin waar hij het over had 🙂

 • John

  Amen

 • Samantha

  Ja, ik heb mr. Horse ook ontmoet. Ongelooflijk! Wow!!!

 • Marcel Achterhof

  Waar je je wel niet druk om kan maken.
  Domme carriere doos.

 • Arno

  Gewoon niet aan mee doen… klaar!

 • jeroen

  owja nog vergeten toe te voegen, ik heb de liefde van mijn leven op Tinder gevonden maar je moet selectief zijn. Overal zijn klootzakken en kutwijven.

 • Heb je Mr. Horse ook ontmoet op Tinder

 • Verander de woorden man in vrouw, vrouw in man, mannen in vrouwen en vrouwen in mannen, vriend en vrienden in vriendin en vriendinnen en andersom en het verhaal blijft kloppen! 🙂 Kon er wel om lachen!

  Jammer dat ik nooit een match met je heb gehad 😉

 • Kutreactiehater:)

  Oke doei! Ik vond het erg leuk hoor joycee, ben het er niet helemaal mee eens maar dat betekent niet dat ik een pisreactie achterlaat. Sommige mensen zijn gewoon stom…. onthoud dat 😉

 • Eef

  Verrassend dat dit hele tinder gedoe niks opleverd? Kom op… Tis te sneu voor woorden. De mensen die hier gebruik van mk hebben hele anderen plannen.. laatst beweede een mafkees tegen mijn vent mij op tinder gezien te hebben. Nou mag hij mij vertellen waar en hoe. Want ik weet zelf namelijk van niks. Toen ik er naar vroeg was ie stil. Zielig om zo proberen te stoken of wat. Ik moet zeggen dat ik niet eens verbaast ben over het artikel.. Of ik het leuk geschreven vind dat ook niet echt, mis er wel wat in. Zelfspot altijd goed heerlijk juist!!! en over dat hele geneuzel rondom Tinder pls je kan nog veel meer schrijven.. maar voor wie, ik zou het niet hoeven lezen…

 • Mooi artikel Joyce en zeer valide. Welke kroegen verblijd jij dan regelmatig met je aanwezigheid? Ik maar onderuit gezakt wachten in duidelijk de verkeerde… R

 • Ik vind het een goed artikel,,, maarrrr volgens mij gaan er ook genoeg vrouwen vreemd, dus hoezo zijn de Tinderhoeren alleen mannen?

 • Jeroen

  Grappig verhaal, echter zijn er ook genoeg WanTinderhoopjes. Je kent ze wel die vrouwen die “een relatie zoeken” en als je dan vraagt, kun je een relatie zoeken dan? dan zeggen ze, ik hoop een relatie te “vinden”… Volgens mij “ontstaat” een relatie na een leuke klik en tja om een leuke klik te krijgen moet je elkaar vaker ontmoeten, daten noemen ze zo iets. Mocht het daarna toch niet klikken dan ben je volgens bovengenoemde een Tinder klootzak hahahah

 • Esmee

  Hahahaha zo waar! En goed geschreven 😀

 • kut artikel, hoop flauwekul en slecht geschreven

 • bulent

  turbopot

Macbook Pro
* Intel Core i7 (3.8GHz, 6MB cache)
* Retina Display (2880 x 1880 px)
* NVIDIA GeForce GT 750M (Iris)
* 802.11ac Wi-Fi and Bluetooth 4.0
* Thunderbolt 2 (up to 20Gb/s)
* Faster All-Flash Storage (X1)
* Long Lasting Battery (9 hours)
Help ons groter worden!
Onze site is gratis voor iedereen en dat willen we graag zo houden. Graag willen we je vragen onze facebookpagina leuk te vinden. Zo kunnen wij blijven groeien en mis jij geen van onze artikelen! Alvast bedankt en veel leesplezier, het Young Critics-team :-)
YOUNG CRITICS
Non-actief
Op dit moment wordt geen nieuwe content geplaatst op de site. We zijn op de achtergrond bezig met reorganiseren van onze redactie- en publicatiestructuur. In de tussentijd kun je uiteraard onze oude stukken gewoon op de site lezen. Tot snel! Het YC-team.
Bedankt, we nemen z.s.m. contact met je op.