Feminazi’s willen geen gelijkheid, ze willen wraak

Feminisme. Een mooie beweging van de laatste eeuw die strijdt voor gelijkheid tussen de beide seksen, of een hypocriet zooitje dat graag tegen alles en iedereen aan schopt om hun vermeende superioriteit te laten blijken?

De laatste jaren komt het feminisme steeds meer in het nieuws, maar niet altijd even positief. Laat ik beginnen door één ding alvast uit de weg te ruimen: ik ben geen vrouwenhater. Al van jongs af aan heb ik meer meiden als vrienden gehad dan jongens en ik ben ook geboren uit een vrouw. Ik kan me niet herinneren dat ik mezelf ooit als beter heb gezien dan een ander, puur om het feit dat zij een zij was. Ik denk dat we een heel duidelijk verschil kunnen maken tussen feministen en iets wat steeds meer mensen tegenwoordig feminazi’s noemen.

Feministen zijn de helden in dit verhaal. Toegegeven, ik ben niet helemaal weg van de naam (een groepering die strijdt voor gelijkheid tussen de seksen en zichzelf vernoemt naar een van deze twee… dan klinkt equalisme of iets in die trant toch wat beter naar mijn idee), maar wat zij doen is niets anders dan goed te noemen. Ben jij of ken jij iemand die graag mensen onderdrukt door zoiets simpels als geslacht? Dan ben of ken jij een klootzak. Gelijkheid is mooi en een teken van zowel vooruitgang als intelligentie op een individueel en maatschappelijk niveau.

Wie vindt het in de 21e eeuw niet meer dan normaal dat vrouwen hetzelfde zouden moeten verdienen als mannen? Wie vindt het niet meer dan normaal dat vrouwen mogen stemmen? Op veel plekken in de wereld zijn deze dingen zeker niet vanzelfsprekend, maar gelukkig is er wel een stijging te zien in deze simpele rechten. Het is toch ook vreemd eigenlijk om de waarde en opties voor een persoon te limiteren naar de hand van welk legostukje ze tussen hun benen hebben hangen, niet?

Maar geen enkele goede held is iets zonder een vijand, een schurk als het ware. En met het geluid van deze zin komen de feminazi’s binnengestormd. Gatverdamme, wat zijn jullie een hypocriet zooitje ongeregeld zeg… Ik ervaar plaatsvervangende schaamte wanneer ik jullie weer eens voorbij zie komen in de media. Het zal menig persoon niet zijn ontgaan dat op de dag dat Kim Kardashian een dappere poging deed het internet te breken wij, als mensheid, voor het eerst in de geschiedenis een ruimtesonde hebben laten landen op een komeet, onvoorstelbaar ver van ons vandaan. Eén van de mensen die hieraan meewerkte was Matt Taylor. In zekere zin is deze man een moderne Columbus, samen met zijn team is hij geweest waar nog nooit een mens is gegaan. Nou, dat was wel een interviewtje waard dacht men. Helaas was de interviewer een feminazi in vermomming en besloot deze briljante man aan te vallen op zijn kledingkeuze (een t-shirt met wat strakgeklede tekenfilmdames erop), tot de wereld weer wat vreugde kwijt was en een huilende wetenschapper rijker.

Het toppunt van mijn frustratie hierover werd bereikt toen de feminazi’s als weerwoord gaven: “Als je zoiets draagt, vraag je erom om aangevallen te worden door vrouwen.”

Mijn spreekwoordelijke klomp brak. Het spijt me zeer, maar klinkt dat niet heel erg bekend? Iets met vrouwen die strakke of weinig kleding dragen en dan ook om iets zouden vragen… iets tegen hun wil… het ligt op het puntje van m’n tong…

Maar even zonder gekkigheid, die uitspraak was zo dom, ondoordacht en hypocriet dat het als het ware feminisme gelijk jaren heeft teruggebracht. Ik ben 100% tegen verkrachting, tegen onderdrukking en tegen ongelijkheid, maar dit soort acties? Alsjeblieft stop daarmee… Als jullie gelijkheid zouden willen zouden jullie je niet storen aan een verdomd t-shirt. Hoe vaak ik wel niet een prepubescent meisje zie lopen met een of ander shirt waarop staat “Boys are stupid, throw rocks at them!”, moet ik dan ook maar Hulk-mode gaan en dat meisje vernederen en pushen tot ze gaat huilen? Nee, natuurlijk niet. Ik snap dat dat shirt een grapje is, want ik heb meer denkvermogen dan een bak popcorn.

Feminazi’s willen helemaal geen gelijkheid, ze willen wraak. Wraak voor het onrecht wat hen is aangedaan in de honderden jaren geleden dat zij zelf niet eens leefden. En wraak is de mindere van twee opties. De betere optie van de echte feministen is om op een vreedzame manier discussies te starten, te laten zien aan jullie tegenstanders dat jullie gelijk hebben, rijs boven de vooroordelen uit en laat zien dat vrouwen net zo goed, soms wat slechter, en soms wat beter kunnen zijn dan mannen, jullie zijn immers ook maar mensen.

De foto is gemaakt door Darwin Bell.
Macbook Pro
* Intel Core i7 (3.8GHz, 6MB cache)
* Retina Display (2880 x 1880 px)
* NVIDIA GeForce GT 750M (Iris)
* 802.11ac Wi-Fi and Bluetooth 4.0
* Thunderbolt 2 (up to 20Gb/s)
* Faster All-Flash Storage (X1)
* Long Lasting Battery (9 hours)
Help ons groter worden!
Onze site is gratis voor iedereen en dat willen we graag zo houden. Graag willen we je vragen onze facebookpagina leuk te vinden. Zo kunnen wij blijven groeien en mis jij geen van onze artikelen! Alvast bedankt en veel leesplezier, het Young Critics-team :-)
YOUNG CRITICS
Non-actief
Op dit moment wordt geen nieuwe content geplaatst op de site. We zijn op de achtergrond bezig met reorganiseren van onze redactie- en publicatiestructuur. In de tussentijd kun je uiteraard onze oude stukken gewoon op de site lezen. Tot snel! Het YC-team.
Bedankt, we nemen z.s.m. contact met je op.